Kultur

WICKED skaber eventyr på Fredericia Musicalteater

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Nanna Rossen og Johanne Milland er stilsikre som Elphaba og Glinda

Anmeldelse: Når Fredericia Musicalteater slår dørene op, kan der med de seneste års succeser kun være store forventninger. Og når det så er WICKED, der er på programmet med sine 20 år bag sig og masser af priser i New York og London, er forventningspresset uden tvivl enormt!

Vi bliver inviteret ind i et magisk univers med hekse, hekse-skole og selveste Troldmanden. Vi oplever kampen mellem det gode og det onde, men også dybe fortællinger om kærlighed og venskab. Og lad det være nævnt med det samme: Det er kærligheden og venskabet, der triumferer i de sidste minutter!

Det var en fortryllende rejse ind i et fantastisk univers. Næsten tre timer varer WICKED på Fredericia Musicalteater, med en kort pause. Det er måske i den lidt for lange ende. Vi blev inviteret ind i heksenes verden, og det var en oplevelse.

Nanna Rossen spillede Elphaba og er forkæmperen for retfærdighed og bekæmperen af uretfærdighed. Hendes sang og skuespil var i skøn harmoni, og det var nemt at blive ét med rollen. Med de tunge emner, som Elphaba kæmper for, påtog hun sig en alvorstung opgave, som hun løste til perfektion.

Glinda, spillet af Johanne Milland, havde fået tildelt mange humoristiske bemærkninger og brugte sine talenter til virkelig at nå de høje toner. Hun er næsten født til rollen som den unge, smukke og populære pige, der også får rektorens opmærksomhed. Og ikke mindst de øvrige elevers.

Rektoren i WICKED spilles af Cecilie Thiim, som præcist udstråler den autoritet, en rektor på en hekseskole må forventes at have. Dialogerne er distinkte, og hendes sangstemme kommer flot til udfoldelse sammen med Nanna Rossen i “Vores troldmand og jeg”.

Troldmanden, spillet af Anders Gjellerup Koch, har en vidunderlig stemme, og hvert øjeblik blev nydt, når han var på scenen. Hans præstationer i “En sentimental mand” (solo) og “Vidunderlig” sammen med Elphaba, var en sand fornøjelse.

Omdrejningspunktet for kærligheden var Diluuckshan Jeyaratnam i rollen som Fiyero, som har alt, hvad der skal til på en musicalscene. Med hele sin optræden formår han at komme helt ud over scenekanten og få salen til at forstå sine følelser.

Ensemblet kan rigtig mange ting og bakkede flot op om handlingen. At de kan synge, og synge sammen, er ikke til diskussion, og deres energiske præstationer bidrog til den eventyrlige atmosfære.

Når alle ved, at hekse kan flyve, kommer det nok ikke som en overraskelse, at det gør de også i den scenografiske verden, som er tryllet frem på Fredericia Musicalteater. Der var et øjebliks stilhed, for publikum troede næppe deres egne øjne. Et teknisk trick eller virkelig magi? Og da virkeligheden gik op for publikum, kom der et helt spontant bifald. Det var intet mindre end genialt og overraskende.

Scenograf Benjamin La Cour må have en af den danske teaterverdens mest kringlede hjerner og samtidig evnen til at udføre sine idéer – og han gør det med sikker hånd. Scenen udvides ud til publikum, den drejer og både hæver og sænker sig. Det sker i fuld harmoni med det, der ellers sker på scenen, og publikum bliver først overrasket – og så er det alligevel så naturligt.

WICKED sluttede af med “Fordi vi mødtes”, som var både en smuk finale og duet mellem Nanna Rossen og Johanne Milland, og det var også det nummer, der gjorde størst indtryk. Med de mange fine præstationer på sanglisten blev WICKED til en god oplevelse.