HERSLEV

Midt i Herslev ligger rideskolen som et naturligt samlingspunkt

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

FOKUS PÅ HERSLEV: Rideskolen virker med sine mange tilbud som en magnet på pigerne, og tager medansvar for bysamfundet

Når sandheden skal frem, er der skam også drenge der er aktive ryttere på Herslev Rideskole. Seneste i 2022 gik venskabspokalen til Michael Søndergaard. Voksne ryttere er der naturligvis også, og seneste er det blevet populært med mor/datter til ridning.

Fællesskab, venskab

Alle som DanmarkC TV har talt med på rideskolen, fremhæver fællesskabet og de venskaber der kan udvikle sig.

Det er naturligvis interessen for den ædle ridesport der samler medlemmerne, men også de pligter der følger med. Heste skal strigles, der skal muges ud, og ny halm i boksene. For at nævne nogle få af de opgaver, som eleverne stilles over for.

Opgaver og ansvar deles rundhåndet ud, og betyder at alle også tager ansvar for en rigtig god modtagelse af nye og besøgende – også journalister!

Elevskolen

Det er nok ikke alle, der er født på en hesteryg, og derfor tilbyder Herslev Rideskole en elevskole.

Her bliver der undervist i ridning på ponyer og heste. Der er kun få pladser på elevskolen til efter sommerferien, så det gælder om at være hurtig med en eventuel tilmelding.

Det omliggende samfund

Som nævnt har Herslev Rideskole placeret sig næsten midt i Herslev. Derfor var det helt naturligt for rideskolen, at tage ansvaret for blandt andet afholdelse af Skt. Hans, da Borgerforeningen bad om afløsning. Skt. Hans holdt de for fjerde år i træk i år, og når spørgemålet lyder til Malene Sørensen: “Hvor mange deltager?”, ser hun opgivende på journalisten: “Hvem tæller?”. Det er ganske vist, at der år for år bæres flere borde/bænkesæt ind. Det mest præcise svar vil nok være: Næsten alle der kan!

Arrangementer

DanmarkC TV nævner her blot lidt mere af det, der arrangeres af Herslev Rideskole: Månedlig fællesspisning, ridelejr her til sommer, loppemarked, fastelavn og juletræsfest.

DanmarkC TV håber at kunne fortælle mere om de mange aktiviteter midt i Herslev.

Forældre

Der fortælles om en stor forældreopbakning, og de dage hvor DanmarkC TV var på besøg, var der også forældre der både deltog i det forefaldne arbejde på rideskolen, og alene fulgte deres børns udvikling i ridefærdigheder.

Enkelte har også påtaget sig at være ridelærer.

DanmarkC TV bringer på lørdag et TV indslag fra Herslev Rideskole – dén midt i Herslev.

Herslev Rideskole
Herslev Rideskole
Herslev Rideskole
Herslev Rideskole
Herslev Rideskole
Herslev Rideskole
Herslev Rideskole
Herslev Rideskole
Herslev Rideskole
Herslev Rideskole
Herslev Rideskole
Herslev Rideskole
Herslev Rideskole
Herslev Rideskole


FOKUS PÅ
Der sker meget i byerne uden for Fredericia Vold, og ofte sker der meget mere end der opdages ved en gennemkørsel. DanmarkC TV sætter med denne udsendelse fokus på Herslev, og forsætter efter sommerferien. Det bliver med et indslag om Herslev set fra præstegården.
Herefter tager vi fat på den næste by uden for voldene og inden for kommunegrænsen.