Kort Nyt

40 års tro tjeneste belønnet med Kongelig medalje

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Jørgen Redecker hædret med Kongelig medalje

Da Jørgen Redecker i december 1981 for første gang mødte ind på sit arbejde hos raffinaderiet i Fredericia, var det ikke med tanker om at skulle modtage Den Kongelige Belønningsmedalje for mere end 40 års arbejdsindsats.

Men onsdag d. 21. februar kunne kollegaerne hos Crossbridge Energy fejre og lykønske Jørgen Redecker med belønningsmedaljen.

Det fortælles der i en pressemeddelelse fra Crossbridge Energy.

Jørgen Redecker startede som raffinaderitekniker og arbejdede alle årene med driften af det komplekse anlæg, som producerer mere end 35 procent af det danske forbrug af flydende brændstoffer.

Undervejs stod den løbende på videreuddannelse, udvikling, nye udfordringer, nye funktioner og nye karrierespring internt på raffinaderiet, og Jørgen Redecker sluttede som production unit manager med ansvar for procesanlægget – og ikke mindst højt værdsat kollega, ekspert og vidensperson i raffinaderidriften. Der var vel ikke det rør, den ventil eller pumpe, som han ikke kendte til mindste detalje. Han var således med til at udvikle, så Crossbridge Energy Fredericia i dag er verdens næstmest energieffektive raffinaderi, som kigger ind i den grønne omstilling.

Jørgen Redecker sammen med sin hustru, Dorthe Redecker, under medaljeoverrækkelsen hos Crossbridge Energy. Foto: Crossbridge Energy

Jørgen Redecker gik i sommeren 2023 på pension.