LOKALSPORT

300 gymnasieelever fra 2. G på Gymnasiet testede sportsgrene

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Fredericia Gymnasium lagde bygning og grund til elevers oplevelse af idrætslivets mangfoldighed

Fra kl. 16.00 til kl. 18.30 holdt de unge ud – altså helt uden for skoletid – og testede mange sportsgrene af. Kl. 17.15 var der dog en kort pause, hvor unge fortalte om det givende ved at være frivillig i en idrætsforening.

Sportsforeninger var alsidigt repræsenteret

Ikke mindre end 11 sportsforeninger mødte med træner/instruktør og redskaber:
AK Heros (Vægtløftning)
TSIF Håndbold
EGIF Rugby
Judo Judo
EGIF Fodbold
Fredericia Atletikklub
Rytmisk Gymnastik BPI Gymnastik
Spring Fredericia Gymnasium
Fredericia Basketklub
Fredericia Cricketklub
Fredericia Teakwondoklub

Der var en højere mening med det omfattende program

Bevægelse og sport er godt for både krop og sind. Det styrker endda indlæringsevnen har en undersøgelse vist, som DanmarkC TV har skrevet om tidligere i dag. Idrætsforeningerne kan også meget mere, som eksempelvis skabe sammenhold, fællesskab og lære at samarbejde om et fælles mål.

Idrætsforeningerne i Fredericia vil naturligvis også gerne have flere nye medlemmer. Og så er det en genial idé, at arrangere et “sportsligt supermarked” hvor mange gode og alsidige tilbud kunne prøves.

Otte hold cirkulerede rundt

Eleverne var delt i otte hold der så gik fra aktivitet til aktivitet og med en gymnasieelevs flid, gik frisk til opgaven. Og kunne finde ud af, om der blandt de 11 tilbud var en idrætsgren der måske skal blive en fremtidig aktiv sportsgren.

DanmarkC TV udsendte fotograf mødte glade og friske 2. G’er, inspirerende instruktører – og kom hjem med en stribe gode fotos.