FREDERICIA

27-årige Katja Arge fra Fredericia vil kæmpe for guld til Danmark i næste uge

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Mellem 68 danske atleter, der er udtaget til Special Olympics World Summer Games, er Katja Arge med som forsvarsspiller på fodboldlandsholdet

Det er bestemt ikke et hvilket som helst stævne Kaja skal deltage i. Det er faktisk verdens største breddestævne for idrætsudøvere med udviklingshandicap, der afholdes for 17. gang. Legene forventes at få deltagelse af 7.000 deltagere fra 190 lande.

Stævnet afvikles i Berlin i dagene 17.-25. juni 2023.

Gennem det sidste år har Katja ihærdigt passet sine landsholdssamlinger, og det kombineret med godt forsvarsspil, og ikke mindst udvist hold- og kammeratskab, har nu udløst en udtagelse. Den faste træning og kampe kan desværre ikke foregå her i Fredericia, da vi ikke har en klub for parasport! Derfor går turen til Kolding når der skal trænes.

Penge og familie
Det er svært at skaffe sponsorer, så Katja har selv måtte skaffe pengene. Transport til stævner og samlinger ligger i hænderne på mor – Christa Arge – der selv er en ihærdig idrætsudøver.

Hvordan det hænger sammen, kan ses i Nyhederne på lørdag i DanmarkC TV.

En sikker Katja Arge er klar til at rejse til Berlin – måske efter guld? Foto: DanmarkC TV.

Fakta:
Special Olympics henvender sig til mennesker med et udviklingshandicap. I praksis defineres mennesker med et udviklingshandicap som mennesker, der i hverdagen (skole, arbejde, familie, boligsituation) er afhængige af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger. Det er værd at bemærke, at denne definition adskiller sig fra den, man bruger i paralympisk sammenhæng, hvor der er mere specifikke krav til deltagerne med udviklingshandicap ift. bl.a. intelligenskvotient.

Deltagerne ved World Games skal have dyrket deres idræt i minimum et år, og derudover er der en række krav til træningsflid, kammeratskab m.v. Det er vigtige principper i Special Olympics-sammenhæng og skal sikre, at det ikke kun er de sportsligt allerbedste, der udtages i de enkelte idrætter.

Vil du vide mere, så klik HER.

Katja Arge er klar til World Games i Berlin. Foto: DanmarkC TV.