Home 112 19-ÅRIG DØMT SKYLDIG FOR AT SÆTTE ILD TIL SIN EGEN LEJLIGHED
19-ÅRIG DØMT SKYLDIG FOR AT SÆTTE ILD TIL SIN EGEN LEJLIGHED

19-ÅRIG DØMT SKYLDIG FOR AT SÆTTE ILD TIL SIN EGEN LEJLIGHED

0

En fredericiansk 19-årig mand, er ved retten i Kolding dømt skyldig, for brand i en lejlighed på Frejeasvej i Fredericia i november 2016

En 19-årig mand og hans 20-årige kammerat var mandag den 19. og tirsdag den 20. juni ved Retten i Kolding tiltalt for blandt andet besiddelse af en større mængde amfetamin, ligesom den
19-årige var tiltalt for at have sat ild til sin lejlighed, som udbrændte.

 

img_8343

 

Den 19-årige blev dømt i sagen, mens den 20-årige blev frifundet.
img_8348Kort efter midnat den 1. november 2016 blev Sydøstjyllands Politi kaldt ud til den 19-åriges lejlighed på Frejasvej i Fredericia. Lejligheden stod i brand, og i forbindelse med undersøgelsen af lejligheden efter branden fandt politiet amfetamin i lejligheden.

“I retten nægtede den 19-årige sig skyldig i at have sat ild til lejligheden. Han havde dog kort forinden købt motorbenzin. Der blev samtidig af brandteknikerne fundet motorbenzin både på gulvet i lejligheden og på et par handsker. Derudover havde han ingen troværdig forklaring på sin færden på det tidspunkt, hvor branden opstod,” forklarer anklager ved Sydøstjyllands Politi, Bianca Trøjborg.

Domsmandsretten fandt derfor den 19-årige skyldig i brandstiftelse.

De to mænd var begge – ud over en række mindre forhold, herunder våbenbesiddelse – tiltalt for at have besiddet ca. 420 gram amfetamin med henblik på videresalg. Retten fandt imidlertid kun at den 19-åriges besiddelse var bevist, blandt andet i form af DNA-spor, og derfor valgte retten at frifinde den 20-årige.

Den 19-årige blev idømt i alt 1 år og 10 måneders ubetinget fængsel og valgte at anke dommen. Han har været varetægtsfængslet siden den 2. november 2016 og vil fortsat være varetægtsfængslet.

 

Se DanmarkC TVs indslag fra branden i november 2016 nedenfor.