Home Kultur 18-årig ju-jutsu kæmper fik sort bælte
18-årig ju-jutsu kæmper fik sort bælte

18-årig ju-jutsu kæmper fik sort bælte

0

 

Som den yngste kvinde i klubbens historie fik Natascha Josefine Smed sort bælte af første grad i ju-jutsu
Efter 12 måneders intensiv træning 3-4 gange om ugen kunne 18-årige Natascha Josefine Smed fra Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub her i sommerferien få overrakt et sort bælte af første grad i ju-jutsu samt et samuraisværd af sin makker Frank Stjernholm.

Nathacha Josefine Smed er kun den anden kvinde i klubbens historie, der har fået 1. dan i sort bælte i ju-jutsu, og hun er den yngste nogensinde.

  • Så det er virkelig en stor præstation. Det er 32 år siden, at en kvinde har fået sort bælte i ju-jutsu i Fredericia. Det var Helga Sørensen i 1987, siger Frank Stjernholm.

Nathacha Josefine Smed startede som rolling i Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub bare 4-5 år gammel, og efter 14 års træning har hun altså opnået det sorte bælte.

Gradueringen blev gennemført på årets sommerlejr, hvor tre dommere så hende udføre både tekniske og fysiske prøver i halvanden time. Hendes makker ved gradueringen Frank Stjernholm vejer 20 kg mere, så det har været hårdt både til træning og selve gradueringen.

  • Hun har fået lov at kæmpe for det, og hun sluttede af med forsvar mod to angribere, hvor den ene var verdensmester i fighting, så der var god modstand, fortæller Frank Stjernholm.

Natascha Josefine Smed har de seneste tre år undervist på Fredericia Judo og Ju-jutsu Klubs børnehold i ju-jutsu sammen med Frank Stjernholm, og samtidig er hun ved at uddanne sig til tjener, så det har krævet fleksibilitet af både hende, familien og Frank Stjernholm og hans familie at få indpasset al den træning, der har været nødvendig for at få det sorte bælte.