Læserdebat

Vi skal satse på solenergi i Fredericia

Per A. Moos Laursen Byrådskandidat for SF Fredericia Lumbyesvej 4, 10. -2 7000 Fredericia har startet en debat omkring solceller

SF foreslår at kommunen satser offensivt på solceller. Opsæt solcellepaneler på skolernes, plejecentrenes, Sundhedshusets og Rådhusets tagarealer, når man renoverer bygningerne i de kommende år. Også Idrætscentret og boligforeningernes ejendomme kan udnyttes til solenergi anlæg. Kommunen bør opfordre de store virksomheder i Danmark C til at opsætte solcellepaneler. Ved nye lokalplaner for erhvervs- og boligområder kan kommunen også indføre vilkår om, at der etableres solenergianlæg.  

Vi ved at der er planer om en solcellepark nord for Ydre Ringvej – fint nok. Som byrådskandidat mener jeg, at vi skal langt videre af den vej i den grønne omstilling. Jeg vil pege på to områder, hvor kommunen kan købe jord og lade en energivirksomhed drive solcelleparker:

1) Det åbne areal, der omgiver Ammoniakhavnen og afgrænses af Lyngsoddevej i syd og Ballevej i nord fra industriområdet i vest og ud til Lillebælt i øst.

2) 0mrådet fra Kolding Landevej i syd til Kongens Kvarter i nord og Audi i vest til Vejle Landevej i øst. 

Vi anerkender at Fredericia Kommune ikke er egnet til vindmølleparker på havet eller på landjorden. Der er for lidt havområde, og det er en ret lille kommune i areal. Men til sammen vil initiativerne med solcelleanlæg kunne give vedvarende strømforsyning til tusindvis af husstande samt mange virksomheder og offentlige institutioner. Hvad venter vi på?

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv