DanmarkC TV

Home Læserdebat Vi skal have Fredericia tilbage på sporet
Vi skal have Fredericia tilbage på sporet

Vi skal have Fredericia tilbage på sporet

0

Af Kirsten Hassing Nielsen, byrådskandidat, Det Konservative Folkeparti, kv21

Varierende udmeldinger om Fredericias økonomi og besparelser der er udskudt til august, efterlader en alvorlig bekymring for, hvor langt vi egentlig er nået med at få Fredericia tilbage på sporet.


Den politiske skandale i Fredericia har sat sig dybe spor både økonomisk, demokratisk og i forhold til politiske og etiske standarder. Skandalen har desværre overskygget meget og har også haft store omkostninger for borgerne, medarbejderne og Fredericias omdømme. Men desto mere grund til at det ikke bare går i glemmebogen, og at vi virkelig får sat alle sejl til for at få ryddet op.


At vi får genetableret åbenheden alt hvad vi overhovedet kan indenfor alle områder, at vi får vist meget mere politisk vilje til en kultur præget af ordentlighed og samarbejde, og at vi driver en helt igennem ansvarlig økonomisk politik. Her tænkes på en helt almindelig grundlæggende fornuftig tilgang til brugen af skattekroner med forståelse for, at det er skatteborgernes penge.


Skandalen er forårsaget af et massivt politisk svigt, som ikke må gentages, men som desværre også har været fremherskende efterfølgende. Det kræver politisk vilje at gennemføre den nødvendige oprydning, også selvom det ikke er bekvemt.


Det er ærgerligt men desværre også forståeligt, hvis borgerne i Fredericia oplever, at afstanden mellem politikere og borgere kun er blevet større under skandalen. Men herfra må det være et fælles politisk ansvar at vise, at vi kan samarbejde om at få Fredericia godt videre. At få genetableret et ordentligt og stabilt Fredericia bør være i alle partiers interesse – ellers bliver bekymringen kun større!


Vi har stadig oprydning foran os, så det mest ordentlige vil være, at vi tydeligt viser, vi er til stede i kampen (for det er tilsyneladende en kamp!) for åbenhed og dialog fremfor at undervurdere de skader, som skandalen har medført.
For Det Konservative står det klokkeklart, at vi på vegne af Fredericias borgere og demokratiet skal arbejde ihærdigt på at få Fredericia tilbage på sporet.