DanmarkC TV

Home SAMFUND VÆLGERMØDE PÅ VUC – MENINGER OG HOLDNINGER BLEV UDFORDRET
VÆLGERMØDE PÅ VUC – MENINGER OG HOLDNINGER BLEV UDFORDRET

VÆLGERMØDE PÅ VUC – MENINGER OG HOLDNINGER BLEV UDFORDRET

0

Onsdag blev der afholdt vælgermøde på VUC i Fredericia.

I panelet kunne man stille spørgsmål til  Martin Runager (Å), Cecilie Roed Schultz (Ø), Karsten Byrgesen (DF), Jacob Bjerregaard (S), Brian Hansen (V), Henrik Eriksen (I), og Marianne Thomasen (SF). Alle politikere var velforberedte på deres holdning er til skoleområdet.

Debatten havde en god tone, og Enhedslistens Cecilie Roed Schultz var overrasket over at kunne finde store ligheder med Venstre – på børneområdet.

Debatten bragte dog også uenigheder frem om kommunens økonomi, fra sidste valg, hvor Socialdemokraternes Jacob Bjerregaard mente at have overtaget en tom kommunekasse efter Venstreborgmesteren Thomas Bankes til med borgmesterkæden. Venstres Brian Hansen argumenterede for at kommunekassen ikke var tom omkring sidste valg, derimod var der lavet sikre langsigtede investeringer. Disse investeringer mener Venstres Brian Hansen er nogle af de positive ting, vi i kommunen har oplevet udmønte sig, siden sidste valg. Brian Hansen (V) kunne også bringe den viden til debat, at kommunen var tæt på at komme under administration, i tiden optil at Venstre overtog borgmesterkæden – tilbage i 2009. Her måtte Venstre skærer hårdt i økonomien for at undgå statens administration – og besparelserne ramte dengang bredt – også specialområdet blev ramt.

LÆS OGSÅ : LÆSERBREV – TAVSHED ER GULD…

Brian Hansen (V) ønsker at lave en efteruddannelse for lærere, der er målrettet hele specialområdet. “I dag får man ikke nok læring omkring specialområdet på den ordinære uddannelse som lærer, og det skal der laves om på.” – sagde Brian Hansen (V).

“Jeg forestiller mig at vi skal tage udfordringerne op når vi møder dem – og gerne med rettidig omhu, for specialområdet vil have rigtig meget glæde af at få tilført penge til uddannelse af de dygtige lærere vi allerede har i kommuen – nu skal vi klæde dem ordentligt på til at kunne håndtere børn med særlige udfordringer så som ADHD, ord/tal-blindhed og andre udfordringer. Det kan ikke passe at vi bare skal lukke øjenene og for enhver pris sætte den i de almindelige klasser på de enkelte skoler, og forvente at tingene bare lykkes. Der skal handling bag og det vil jeg være med til at sikre hvis jeg kommer ind i byrådet.” – fortalte Brian Hansen (V).

SF´s Marianne Thomsen lagde i debatten vægt på vigtigheden i, at trække flere uddannelser i blandt andet transportsektoren til Fredericia. Fredericia har allerede godt fat i uddannelser omkring transportsektoren, men Marianne Thomsen lagede vægt på, at hun gerne så langt flere uddannelser og gerne special og videreuddannelser. Også Enhedslistens Cecilie Roed Schultz efterlyste flere uddannelser til Fredericia. Hun mener at Fredericias fortid som industri-by, har givet et uddannelsesefterslæb som der nu skal rådes bod på.

 

Debatten sluttede kort før klokken 11, hvor eleverne kunne gå til en velfortjent middagspause.