FREDERICIA

TRYGFONDEN DONEREDE STORT BELØB TIL FREDERICIA BRANDVÆSEN

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Trygfonden donerede et stort beløb til Fredericia Brandvæsen
Trygfonden donerede et stort beløb til Fredericia Brandvæsen

Onsdag aften var der officiel overdragelse af et større beløb fra Trygfonden – til Fredericia Brandvæsen.

Brandvæsenet har over en længere periode opbygget en container til deres lastbiler – der indeholder et komplet behandlingssted.

Containeren med tilhørende telt kan benyttes ved større katastrofer i området og har allerede været testet ved Brandvæsenets øvelse hos Danske Fragtmænd i forrige måned.

Med dette nye behandlingssted ligger Fredericia Brandvæsen sig forrest i feltet, når det gælder innovation inden for redning.

Ved onsdagens reception blev også brandvæsenets nye drone præsenteret for pressen.

Dronen har været et længe ventet ønske fra Fredericia Brandvæsen, da dronen udover at have monteret et HD kamera også har indbygget et termisk kamera.

Fredericia Brandvæsen er dermed den første Brandstation i Danmark der kan drage en drone med termisk kamera ind i redningsopgaver og brandbekæmpelse.

En helt ny drone med termisk kamera til en værdi af godt 370.000 kr.
En helt ny drone med termisk kamera til en værdi af godt 370.000 kr.

Dronen ventes at kunne rekvireres af beredskabet i området til brug ved personeftersøgninger til lands og til vands, samt ved brande hvor det termiske kamera kan hjælpe indsatslederen og brandfolk med at finde arnesteder og ildløs der ikke er visuelt synligt. Ligeledes vil dronen kunne benyttes ved trafikulykker hvor personeftersøgning af trafikofre kan være en vanskelig opgave, særligt i mørke.

Dronen vil ikke være en fast del af hverken mobilsprøjterne eller være en fast del at indsatlederbilen. Dronen skal transporteres særskilt ud til indsats der slutligt kan rede menneskeliv.

Indsatsleder Jess Andersen oplyser over for DanmarkC TV, at dronen har været længe ønsket som en fast bestanddel af redskaber hos Fredericia Brandvæsen og nu er det så endeligt lykkedes.

Der er i forvejen to droner i tjeneste på Sjælland, men disse droner er ikke udstyret med termiskkamera, hvilket var et must for vores drone hvis vi skulle investerer i en sådan, fortæller Jess Andersen.

Med det nye udstyr i garagen kan Brandvæsenet hurtigere finde arnesteder til brande på steder hvor det ofte er svært fremkommeligt. Jess Andersen fortæller over for DanmarkC TV, at dronen med fordel kunne have været brugt ved udslippet hos Arla for år tilbage eller senest ved den voldsomme brand i Sønderparken, der raserede tagkonstruktionen på en ny-renoveret boligblok.

Se indslaget fra onsdagens overrækkelse af donation fra Trygfonden, samt præsentation af både dronen og den nye behandlingsplads.

Ved onsdagens officielle overdragelse af det store beløb, blev både behandlingspladsen og dronen fremvist.

Mysag5Twgnc