Kort Nyt

Tiufkær Fællesråd arrangerer kræmmermarked med magi og motorcykler

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

I Tiufkær, et lille samfund i Vejle Kommune tæt på Fredericia, er den lokale ånd og sammenhold noget ud over det sædvanlige.

Alle her passer godt på byens gadekær. Men vedligeholdelse – og en mulig udvidelse – koster penge. Derfor har Tiufkær Fællesråd arrangeret et kræmmermarked, der skal finde sted lørdag den 23. september fra kl. 10 til kl. 15 i hallen hos Damgaard, Tiufkærvej 120.

– Selv om Tiufkær er et forholdsvist lille samfund, er sammenholdet stort, men vi gør også meget for at synliggøre byen. Takket være 150.000 kr. fra Vejle Kommunes landdistrikt-midler, har vi således et meget smukt gadekær, som betyder noget for os alle. Derfor har vi heller ingen problemer med vedligeholdelsen, som går på skift, så alle giver en hånd med, siger formanden for Tiufkær Fællesråd, Erik Hoff.

Han tilføjer, at overskuddet fra kræmmermarkedet skal gå til vedligeholdelse af fællesarealer til offentlig brug for de mange cyklister og den frit tilgængelige shelter.

Eftersom det er gratis at få en stand, vil der også være yderligere aktiviteter for at skabe indtægter. Der vil være salg af øl, vand, pølser, kaffe og kage. For at tiltrække et større publikum har Tiufkær Fællesråd allieret sig med Harley-klubben fra Kolding og tryllekunstneren Jørgen Fevre.

– Hvis vi skal holde liv i de små samfund, skal vi alle yde en indsats. I Tiufkær er vi gode til at bakke op om de aktiviteter, der finder sted, forklarer Erik Hoff. Han tilføjer, at overskuddet fra kræmmermarkedet skal gå til vedligeholdelse af fællesarealer til offentlig brug.

På nuværende tidspunkt har over 30 kræmmere tilmeldt sig, men der er plads til mange flere. Interesserede kan tilmelde sig ved at kontakte Rita Skak på telefon 2294 9563. Fællesrådet opkræver ingen stadeleje, så der er god grund til at tro, at de resterende stande hurtigt vil blive besat.