Læserdebat

Tilfreds med plads nr. 91 i jobindsatsen? Nej. 

Læserdebat af Kirsten Hassing Nielsen, byrådsmedlem og medlem af beskæftigelsesudvalget, Det Konservative Folkeparti

Den tilfredshed med jobindsatsen som tidligere formand for beskæftigelsesudvalget giver udtryk for i indlægget den 4. april, er dybt undrende. For en plads som nummer 91 i jobindsatsen skal vi absolut ikke være tilfredse med. 

Når Det Konservative Folkeparti i vores indlæg den 16. marts 2022 understreger, at der skal stilles klare og ambitiøse mål for jobindsatsen, så skal vi selvfølgelig være ærgerlige over en plads nummer 91. 

Det er en falliterklæring af de helt store, når V kan være tilfredse med, at Fredericia bliver placeret som en af de dårligste kommuner i jobindsatsen. Men som bekendt så når man resultater ud fra de mål, man sætter. Og når man ser Fredericia på en plads nummer 9, skal man virkelig koncentrere sig for at få øje på det kursskifte, som der fremhæves. 

Der kan selvfølgelig være grund til glæde, når Fredericia er blandt de 10 kommuner, der har udviklet sig mest. Men fra hvilket afsæt?

Vi skal være ambitiøse, og en del af den ambitiøse plan for Det Konservative Folkeparti er at gentage, at der sættes klare og tydelige mål, hvor der mindst én gang om året følges op. Der skal sættes mål for, at Fredericia allerede ved næste måling er blandt de 50 bedst placerede. Næste mål skal være at blive blandt de 20 bedste, og vi ser allerhelst, at Fredericia placeres blandt de 3 bedste på landsplan. 

Og så er der øjensynligt og helt naturligt brug for, at vi som politikere kommer mere ud blandt virksomheder, arbejdsgivere og uddannelsesinstitutioner, for at vi kan nå målene sammen. 

Hos Det Konservative Folkeparti er vi ikke bekymrede for, om vi kan fastholde den kurs og det spor, som der tidligere er lagt for jobindsatsen. Vi er mere bekymrede for, hvis der er for stor tilfredshed med en plads nummer 91. For hvis ikke ambitionerne er høje, bliver resultaterne også derefter. Vi har ikke tid til de lange processer længere. Vi ved allerede, hvad der virker og ikke gør, vi skal bare sætte de klare mål og forfølge dem og gå forrest i kontakten med arbejdsgivere og uddannelsesinstitutioner. 

Det står helt klart for os; en plads nummer 91 i jobindsatsen kan aldrig være tilfredsstillende. Aldrig. Vi arbejder for, at Fredericia får en langt bedre placering. Vi kræver langt mere tydelig målrettethed og mod til at sætte de konkrete mål for at nå dertil sammen med medarbejderne og sammen med virksomhederne. Fredericia fortjener det, og har alle de gode forudsætninger for, at vi lykkes med en langt bedre placering.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv