FREDERICIA

TÆT PÅ går tæt på provst Ulrik Overgaard, Fredericia Provsti

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det er blevet hverdag for provsten, der blev indsat for et år siden den 12. marts – og hvilken hverdag!

Står det til provst Ulrik Overgaard, begynder enhver samtale med at synge samme – måske bare et enkelt vers. Og da DanmarkC TV havde indbudt sig selv til en samtale , der skal gå tæt på mennesket og provsten Ulrik Overgaard, er det sådan vi starter.

Menneske først og kristen så
Det er et alsidigt arbejde, Ulrik Overgaard har, og som også skal give plads til ægtefællen Britt, hjemmeboende Jonathan (14) og de to udeboende Rebekka (20) og Tobias (23). Der er barnedåb, konfirmation, vielser, højmesser, begravelser. Men der er også budgetter, APV’er, MUS-samtaler. Der er god grund til, at det var Jeg elsker den brogede verden der blev starten på udsendelsen.

I det forløbne år er sket en sammensmeltning mellem menneske og embede uden Ulrik Overgaard har tabt sig selv. “Menneske først og kristen så” som Grundtvig påpegede, og som bekræftes i den samtale TÆT PÅ er.

Det sker dog, at Ulrik Overgaard skal være mand og menneske, og få tankerne andre steder hen, og så er det tid til at beskæftige sig med motorcykel og bil. Veteraner, naturligvis. Det sker i garagen, hvor der kan “skrues” og komme olie på hænderne.

I morgen, lørdag, bringer vi et interview med provst Ulrik Overgaard i serien TÆT PÅ.