Kultur

Storslået Kultur- og Idrætsfest i Fredericia hylder lokale helte

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Tirsdag aften var Fredericia fyldt med glæde og festivitas, da byens kultur- og idrætsliv blev fejret ved den årlige Kultur- og Idrætsfest i Eksercerhuset.

Med over 300 entusiastiske deltagere på plads og en forrygende stemning, blev denne begivenhed en mindeværdig aften for både prisvindere og tilskuere.

Musik og dans satte tonen for aftenen, da den kreative skole stod for den musikalske underholdning, og de dygtige dansere fra LB Dans imponerede med deres fængslende optræden til pulserende diskorytmer mellem prisoverrækkelserne.

Her er det ‘årets talknuser’ der bliver kåret, titlen gik i år til Morten Nordstrand. Foto: DanmarkC TV

Men højdepunktet var naturligvis uddelingen af de eftertragtede priser. Hele seks priser blev uddelt, og en særlig klub, Fredericia Judo & Ju-jutsu Klub, skinnede klarest på denne festlige aften ved at tage halvdelen af priserne med sig hjem.

  • “Årets talknuser” blev tildelt Morten Nordstrand fra Fredericia Judo & Ju-jutsu Klub. Hans dedikation og færdigheder med regnskaber har tydeligvis gjort en stor forskel i klubben.
  • “Årets Trivsel” gik til Christianskirkens Drenge- & Mandskor, som har skabt en meningsfuld fællesskabsånd gennem deres musik og engagement.
  • “Årets SoME” blev tildelt Alexander Nordstrand fra Fredericia Judo & Ju-jutsu Klub for hans imponerende indsats på klubbens sociale medier.
  • “Årets Brobygger” blev tildelt Jørgen Mollerup fra Fredericia Løbeklub for hans dedikation og engagement i Hannerupløbet.
  • “Årets initiativ” gik til Lasse Hildingborg fra Fredericia Judo & Ju-jutsu Klub for klubbens imponerende Beach Tournament på Østerstrand.
  • “Årets Ærespris” blev tildelt Mette Holter Brændeskov, leder af KFUM Bülow Gruppe, for hendes betydningsfulde arbejde og bidrag til unge menneskers trivsel.

Årets prismodtagere på scenen. Fotogalleri: DanmarkC TV

Det var tydeligt, at aftenen var en fejring af engagementet og dedikationen fra en bred vifte af individer og klubber inden for kultur og idræt i Fredericia. Priserne repræsenterede ikke kun en anerkendelse af deres indsats, men også et ønske om at opmuntre dem til at fortsætte deres vigtige arbejde.

Festen var dog ikke kun fyldt med priser og anerkendelser. Maden blev serveret fra flere foodtrucks, der var opstillet i Eksercerhusets gård, og det var en kulinarisk oplevelse, der gav deltagerne mulighed for at nyde lækre retter og styrke båndene i det festlige samvær.

Udsendelsen kan også nydes på dit tv, når DanmarkC TV sender “Kultur- & Idrætsfesten 2023” senere på efteråret.

Nedenfor kan du se interview med foreningskonsulent – Mikkel Hviid.

Kultur- & Idrætsfesten 2023 i Eksercerhuset på Kulturkasernen. Foto: DanmarkC TV