Home Politik Steen Wrist afløser Jacob Bjerregaard ved årsskiftet
Steen Wrist afløser Jacob Bjerregaard ved årsskiftet

Steen Wrist afløser Jacob Bjerregaard ved årsskiftet

0

Fredericia kommune skifter Borgmester 1. januar, når Jacob Bjerregaard giver kæden videre til partifællen Steen Wrist. Overdragelsen sker på et byrådsmøde onsdag aften, hvor der også skal drøftes status på Corona og Trekantbrand. Ved at overdrage borgmesterposten ved årsskiftet sikrer Jacob Bjerregaard sig, at han ikke modtager eftervederlag for kalenderåret 2021.

Jacob Bjerregaard ser tilbage på 7 gode år med brede forlig og stor fremgang for Fredericia.

”Jeg har været dybt optaget af at skabe resultater og flytte Fredericia. Jeg har været optaget af at skabe brede forlig, hvor vi alle var en del af beslutningerne og havde medejerskab til udviklingen. Vi står et godt sted i dag. Vores økonomi er bundsolid. Vi har investeret massivt i vores velfærd. Vi har investeret i den grønne omstilling, og vi har skabt mange nye arbejdspladser. Og så har vi skabt en stolthed ved at være fredericianer. Jeg vil gerne rette en varm tak til alle jer, der har været med på rejsen i de sidste 7 år. Jeg har nydt hvert øjeblik”, siger afgående Borgmester, Jacob Bjerregaard og fortsætter:

”Det har også været vigtigt for mig at fjerne mistanken om, at jeg skulle spekulere i at opnå et ekstra eftervederlag ved at blive siddende ind i 2021. Ved at overdrage borgmesterposten ved årsskiftet frasiger jeg mig løn og eftervederlag for 2021, og det har jeg det rigtig godt med. Jeg vil stadig stå til rådighed i januar måned for den nye Borgmester og byrådet.”

Den nye Borgmester, Steen Wrist, glæder sig og er klar til opgaven.

”Jacob og jeg har drøftet overdragelsen grundigt de sidste 3 uger, og vi er nået frem til, at det giver god mening, at jeg formelt overtager borgmesterposten ved årsskiftet. Jeg er klar til opgaven, og Jacob er klar til at bidrage med rådgivning, sparring og opbakning” udtaler kommende Borgmester, Steen Wrist.

Byrådet godkendte på byrådsmødet at Borgmester Jacob Bjerregaard udtræder af byrådet, samt bestyrelsesroller i forbindelse med hvervet som borgmester, samt at stedfortræder Finn Muus indtræder i byrådet. Dermed fratræder borgmester Jacob Bjerregaard som borgmester og forlader sin plads i byrådet ved midnatstid, 31.12.2020.

Dermed har Jacob Bjerregaard siddet som borgmester i Fredericia kommune i præcis 7 år.