FREDERICIA

SMUK koncert – og skønt syngende Gerlach

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Torsdag aften kunne et tæt pakket Eksercerhus byde på SMUK underholdning

Lørdag bringer DanmarKC TV et tv-indslag fra den store nytårskoncert i Eksercerhuset

Det var et brag af en fest, da SMUK – Slesvigske Musikkorps, i selskab med sangerinden Dorthe Gerlach – gav nytårskoncert i Fredericia. I to år har publikum måttet undvære den fantastiske musik, de mange grin og musikernes varme humør, som SMUK Nytårskoncert alt sammen er garant for. Torsdag aften var de populære musikkoncerter med Forsvarets Musikalske Ambassadører heldigvis tilbage.

Borgmester Steen Wrist overrakte en flot gave til SMUK – Hvad gaven var, det kan du se på lørdag på DanmarkC TV.

Torsdag den 19. januar var Eksercerhuset således fyldt med et sandt festfyrværkeri af god underholdning, stemningsfuld musik og latter, og med sangerinden Dorthe Gerlach som solist.

 – Det er ingen hemmelighed, at vi var brandærgerlige over, at nytårskoncerten sidste år ikke blev gennemført, og at vi derfor ikke fik mulighed for at optræde med Dorthe Gerlach. Derfor er vi også ekstra glade for, at hun har mulighed for at være solist til SMUK Nytårskoncert 2023, siger SMUKs orkesterchef, Rasmus Frandsen.

Andre farver

Dorthe Gerlach fik sit gennembrug med bandet Hush. Siden har hun desuden gjort sig bemærket med en flot solistkarriere, hvor hun har serveret egne sange til publikum skrevet i selskab med medmusiker og ægtemand Michael Hartmann. Til nytårskoncerterne kunne publikum også nyde Dorthe Gerlachs sange.

– Jeg tror, det bliver noget helt anderledes, og at mine sange får nogle helt andre farver. Normalt når vi skriver sange, så er det centreret omkring et klaver og en akustisk guitar. Nu bliver musikken arrangeret til blæsere. Det bliver megaspændende og fedt at høre sangene på en anden måde, siger Dorthe Gerlach og fortsætter: 

– Og musikerne i SMUK har et godt ry. Når jeg har talt med andre musikere om, at jeg skal lave nytårskoncerter med SMUK, har de alle sagt, at det skal jeg glæde mig til, for musikerne i SMUK er utroligt dygtige. (Kilde: Tøjhuset.dk)