FREDERICIA

Skal Kongens monogram pryde Kongens port?

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Konservative vil knytte Kongehuset og H.M. Kong Frederik den X. tættere på Fredericia

Det Konservative Folkeparti i Fredericia foreslår, at H.M. Kong Frederik den X. får sit monogram på Kongens Port som en folkegave fra Fredericia til Kongen.

Fredericia har en lang og tæt tilknytning til Kongehuset. Alene det faktum at byen var tænkt som hovedstad og blev navngivet Frederiksodde efter Kongen er enestående. At vi efterfølgende har haft en særlig tilknytning til konger med navnet Frederik, skaber i sig selv et særligt bånd til vores nye Konge. Byen blev grundlagt af Kong Frederik den 3., Kong Frederik den 4. inviterede de reformerte til Fredericia og Kong Frederik den 7. boede her i 5 år og grundlagde for-forløberen til Fredericia Teater. Og for at slutte ringen så startede H.M. Kong Frederik den X. sit første Royal Run som konge, netop ved Kongens Port.

Vores unikke historie har vi en pligt til at værne om. Fredericia Vold og det kommende fæstningscenter skaber rammerne om Fredericias fortælling, og den vigtige del af den fortælling er vores Kongehus. Besøg af de kongelige skaber en helt særlig stemning i Fredericia, også i endnu stærkere grad en andre steder. Det viste H.M Dronning Margrethe den 2. besøg sidste år og vi oplevede det igen under H.M. Kong Frederik den X. besøg til Royal Run i år.

Derfor er det naturligvis også vores håb, at Kongehuset vil tage imod en invitation til at komme og afsløre Fredericias folkegave til H.M. Kongen.

Byrådsgruppen har vendt forslaget med Fredericia Konservative Ungdom og formanden Caroline Kyster er begejstret: ”Vi har alle set, hvor meget det betyder for selvforståelsen i Fredericia, at vi har besøg fra Kongehuset” udtaler Caroline og forsætter: ”Vi bakker fuldstændig op om byrådsgruppens forslag og håber, at det resterende byråd kan se perspektiverne i forslaget”. Også Det Konservative Folkepartis vælgerforening er glade for forslaget: ”Konservative har jo altid, i vores over 100 år lange historie, stået for Gud, Konge og Fædreland. Når man bor i Fredericia har historien også en helt særlig betydning, og historien er noget, vi kan samles om i Fredericia ”, understreger formanden Claus Olesen.

Den Konservative Byrådsgruppe fremsætter forslaget på det næste byrådsmøde den 17. juni.