DanmarkC TV

Home Kultur SITTER SHOW I SNEGLETEMPO
SITTER SHOW I SNEGLETEMPO

SITTER SHOW I SNEGLETEMPO

0

Iben Hjejle og Signe Lindkvist som står bag en af Danmarks mest populære podcasts – Sitter – laver nu et stort, fint og forholdsvis fjollet show og drager på turné rundt i hele lan– det. Den 5. december kan de opleves på Fredericia Teater.

Hvis man holder af skæg og ballade, sørgelige svenske viser, oversavede damer skønsomt blandet op med livsbetragtninger fra to, til tider, kloge damer – Så vil du elske Sitter-show
i snegletempo! Man kan sige at vi er en spændende blanding af Rytteriet og Lotte Heise. Showet bliver halv varieté, halv talkshow – krydret med en kæmpe stang dynamit kastet ned i en klædud-kasse. Publikum skal både have grædt, grint og sunget inden de får lov at forla- de salen, fortæller Iben og Signe.

Podcasten Sitter begyndte for halvandet år siden, og med ca. 60.000 ugentlige lyttere, er det gået godt for de to farverige og elskelige damer siden da – de er blevet faste klummeskri- benter i Alt for damerne, har været værter for Bodilprisen, optrådt live på Smukfest i 2019 og blev i den forbindelse fremhævet af DR, som et af de bedste live acts på hele festivalen sidste år.

Sitter er opkaldt efter selveste Sitter Horne Rasmussen – og lad os være ærlige; Mange kender hende nok mest som Dirch Passers ekskone, men hun var altså først og fremmest en gudsbenådet komisk begavelse og fremragende skuespiller, forklarer Signe. Og med deres store kærlighed til teater er de to erfarne performere, nu klar til at sætte Sitter i søen som liveshow. Et show der tager handling og inspiration fra livet – stort og småt, oplevet af to eftertænksomme, selvironiske, ukloge koner:

Intet er for stort eller småt, til en tur igennem vores kringlede hjerner! Vi glæder os helt vildt – det er en mangeårig drøm for os at lave vores eget show. Vi har begge optrådt adskillige gange med andres tekster i andres shows, om det har været teater, cirkus eller tv. Nu giver vi endelig os selv lov til at opfinde det hele, præcis som vi gerne vil have det skal være. Det glæder vi os helt vanvittig meget til, fortæller Signe.

EventC • Riddergade 17, 1. • 7000 Fredericia • post@eventc.dk

Vi er godt selskab, vi giver ud af posen, vi er kloge, nysgerrige og frem for alt prøver vi altid at finde det sjove i de forskellige livssituationer vi befinder os i. Vi er hverken beautyeks- perter, revolutionære feminister eller bloggere – vi er to rigtige mennesker med holdninger, knyster, eksmænd og aftaler hos psykologen. Vi er højtuddannede akademikere fra Fantasi- universitetet og har verdens største lommefilosofiske bibliotek, fyldt med betragtninger og underresearchet gætværk om alt – stil æggeuret og vi taler om et hvilket som helst emne, fortæller Iben Hjejle.

Sitter-show i snegletempo består af:
Signe Lindkvist: En menneskelig dynamo, et kraftværk med flotte ben og en sublim sans for at klæde sig. Hun er en uovertruffen opfinderske og står, blandt meget andet, bag for- mater som Cirkus Summarum, Ramasjang, Bjørnen Bruno og andre fine ting vi har muntret os med gennem snart tre dekader. Hun har senest medvirket som dommer i Danmark har talent og er mangeårigt medlem af Mads & Monopolet.

Iben Hjejle: En lille dame med en sart sjæl og en betagende ordenssans. Hun har spillet sig ind i vores hjerter som Liva i Mifunes sidste sang, som Mikala i Anna Pihl, som Dicte og i utallige andre film og tv-roller. Senest har man kunnet opleve hende som seismologen og geofysikeren Inge Lehmann, i forestillingen Jordens Indre på Folketeatret. Og så kan Iben synge på svensk så man bliver blød knæene.

Til Sittershowet i Snegletempo kan man, udover de to damer, også opleve det vidunderlige tomands husorkester bestående af Ole Kibsgaard og Emil de Waal.

Billetsalget starter mandag den 28. september kl. 10.00 på: Billet.dk/sitter-show-i-snegletempo