Home FREDERICIA SIF og FIA vil i dialog med idrætsforeningerne
SIF og FIA vil i dialog med idrætsforeningerne

SIF og FIA vil i dialog med idrætsforeningerne

0

SIF og FIA vil i dialog med idrætsforeningerne

 

Samvirkende Idrætsklubber Fredericia (SIF) og Fredericia Idrætslederakademi (FIA) har indgået et samarbejde omkring klubbesøg hos de fredericianske idrætsforeninger. Klubbesøgene indledes i november måned og har fokus på at tage temperaturen på kommunens mange idrætsforeninger samt skabe et overblik over uddannelsesbehovet på ledersiden

 

To af de store idrætsorganisationer i Fredericia indleder en periode med masser af dialog og forhåbentlig gode forslag til initiativer på idrætsområdet i Fredericia. Dette sker, da Casper Due Nielsen, idrætskonsulent i SIF og John Risberg, uddannelseskonsulent i FIA vil kontakte de mange idrætsforeninger i Fredericia for at invitere sig selv på besøg.

Begge konsulenter håber på at de kommende besøg kan være med til at give nogle indspark til kommende initiativer:

”Klubbesøgene var på et nyligt bestyrelsesseminar i FIA et stort ønske fra bestyrelsen, da der de seneste år har været store forskelle i tilslutningen til vores uddannelser og kurser. Derfor vil vi i FIA meget gerne lave en kortlægning af uddannelsesbehovet blandt lederne i idrætsklubberne. Dette skal være med til at sikre, at vi holder fingeren på pulsen blandt de idrætsledere, som vi hele tiden ønsker at hjælpe med relevant uddannelse” udtaler FIA-konsulenten.

Tilsvarende er der hos SIF, et stort ønske om at komme ud til klubberne for at følge op på den nyligt vedtagne Kultur og Idrætspolitik i Fredericia Kommune.

”I forlængelse af den vedtagne Kultur- og Idrætspolitik, har vi i SIF, et stort ønske om at få taget temperaturen på vores medlemsforeninger. Gennem klubbesøgene håber vi, både at få nogle eksempler på succesfulde tiltag i foreningerne, som andre vil kunne lære af, men også en dialog omkring de udfordringer, som klubberne oplever i deres hverdag, og som vi som idrætssamvirke måske kan være med til at afhjælpe” slutter SIFs idrætskonsulent.

Klubbesøgene er som udgangspunkt tiltænkt som et indlæg på et bestyrelsesmøde i klubben, men der er også mulighed for at invitere andre ledere fra klubben med til mødet.

De to konsulenter vil i den kommende periode tage kontakt til klubberne, for at få lavet aftaler om klubbesøgene, men interesserede klubber kan allerede nu booke et møde ved at kontakte Casper på tlf. 61 33 59 95 eller mail casper@s-i-f.dk.

Info om samarbejdet:

SIF er en sammenslutning af idrætsforeninger i Fredericia Kommune, der arbejder for at skabe de mest optimale forhold for at medlemsforeningerne kan tilbyde deres aktiviteter. FIAs mission er at gøre idrætsuddannelse til en mærkesag i idrætsklubber og for idrættens aktører i Fredericia Kommune.

Organisationerne er gået sammen i et samarbejde om at få taget temperaturen på Fredericias idrætsforeninger og derigennem sætte fokus på lederuddannelse, succeshistorier og udfordringer fra klubbernes dagligdag.