FREDERICIA

September står i sundheden og trivslens tegn

Fredericia Sundhedsuger vender tilbage i uge 36, 37 og 38 med fokus på fællesskaber og livsglæde.

For fjerde år i træk holdes der sundhedsuger i Fredericia. I år vil der fra den 6. til den 26. september sættes ekstra spot på de mange forskellige aktiviteter, der er med til at styrke blandt andet bevægelse, fællesskaber og livsglæde i Fredericia.

”Det seneste halvandet år med coronavirus har om noget gjort det tydeligt, hvor vigtig sundhed, trivsel og fællesskaber er. Derfor er vi i Sundhedsudvalget glade for igen i år at kunne sætte fokus på den brede sundhed gennem en række af spændende og varierende aktiviteter for alle fredericianere – unge som ældre”, siger Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget.

Sundhedsugerne favner en bred vifte af forskellige gratis aktiviteter og arrangementer, som både frivillige, foreninger og kommunale aktører har budt ind med.

I uge 36 afholdes ’7000 Fællesskaber’, hvor en række arrangementer vil have et særligt fokus på bekæmpelse af ensomhed, herunder ’Frivillighed og Fællesskaber på Axeltorv, hvor også ildsjæleprisen uddeles, March mod Ensomhed og et arrangement for unge på Ungdommens Hus. I uge 37 inviteres alle 8. klasser igen til sundhedsdage på Fredericia Sundhedshus i samarbejde med blandt andet UTURN, Headspace, Dansk Skoleidræt og Sundhedsplejen. Af andre aktiviteter i ugerne kan blandt andet meditation, gymnastik, styrketræning, yoga, tennis og guidede gåture nævnes.

”Det er fantastisk, at der er så mange, der støtter op om sundhedsugerne, så vi blandt andet har mulighed for at invitere alle
8. klasser på besøg til en dag i sundhedens tegn. Jo tidligere man er opmærksom på sin sundhed, jo bedre kommer man igennem livet. Det er noget vi i Fredericia har stort fokus på. Alle fredericianere skal have mulighed for at leve et godt, sundt og aktivt liv – hele livet”, fortæller Turan Savas, næstformand i Sundhedsudvalget

Følg sundhedsugerne her

Du kan følge alle aktiviteter og arrangementer i løbet af sundhedsugerne på www.fredericia.dk/fredericia-sundhedsuger og på Facebook-siden ’Fredericia Sund By’.