Så er vi klar til jul! – Kringsminde sikrede endnu engang julestemning over Fredericia

Så er vi klar til jul! – Kringsminde sikrede endnu engang julestemning over Fredericia

Så er vi klar til jul! – Kringsminde sikrede endnu engang julestemning over Fredericia

0

Så er vi klar til jul! – Kringsminde sikrede endnu engang julestemning over Fredericia

“Hjemme hos os starter julen først når vi har været til jul på Kringsminde – Så nu kan julen bare komme an!” – sådan fortæller familien Petersen, der hvert år tager hul på den skønne jul – med et besøg på museumsgården Kringsminde.

Og julestemning – det var der masser af.

skaermbillede-2016-11-19-kl-19-11-04Op i mod 100 frivillige forberedte årets julehygge

Allerede fra morgenstunden havde op imod 100 frivillige knoklet for at gøre den gamle museumsgård klar til jul – og de mange hundrede forventningsfulde gæster der i løbet af dagen ville aflægge gården et besøg – og dermed indlede julen.

Stemningen var fuldendt – med op i mod 20 nisser der hyggede om gæsterne, og enkelte drillenisser der gav gæster en paryk af hø i håret. I staldene var der salg af alle tænkelige juleremedier, og julegodter.

skaermbillede-2016-11-19-kl-19-07-11De kreatives slaraffenland

For de kreative var besøget på gården et rent slaraffenland. I laden kunne man rulle sit eget bi-vokslys, man kunne lave sine egne lys, knokle med julepynt i træværkstedet – og nyde en skål rissengrød med en stor smørklat i.

Museumsgården Kringsminde, er blevet et populært besøgssted for mange fredericianere. Særligt årstiderne bliver markeret med store arrangementer, hvor hele området er inviteret med tilbage i tiden, og får en helt autentisk oplevelse af hvordan tingene foregik i gamle dage.
skaermbillede-2016-11-19-kl-19-12-41Den søde juletid er ingen undtagelse

DanmarkC TV har fulgt livet på den gamle museumsgård Kringsminde, og det er blevet til flere sæsoner.

Udsendelserne har taget seerne med til alle højdepunkterne på gården, og vi har været med når høsten skulle i hus – med håndkraft som i gamle dage.

Jule er ingen undtagelse. Der var oplevelser for både store og små ved årets Julehygge på Kringsminde – og bedst af alt var duften fra de mange forskellige julelækkerier der blev produceret i de mange boder og rum på den gamle historiske gård.

 

skaermbillede-2016-11-19-kl-19-08-31Julegrisen og julegåsen slagtet

I carporten var julegrisen klar til at blive slagtet, og interessen for at opleve hvordan flæskestegen, sylten og medisterpølsen bliver til, var meget stor.

Slagtningen startede kl. 13.00 og de dygtige slagtede forklarede de mange besøgende, hvordan man parterer grisen og ender op med både flæskesteg og øvrige lækkerier til julefrokosten.

 

I den kommende uge, tager DanmarkC TV dig med til julehygge på Kringsminde, og du kan få oplevelsen af julestemning hjemme i stuen, når de skønne køkkenhjælpere bager æbleskiver og koger gløg – efter opskrifterne fra de gamle opskrifter.