FREDERICIA

Royal karetkørsel og modtagelse på Fredericia Rådhus

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Dronningen begav sig igennem Fredericia i karet på vej til byens rådhus

Efter en storslået modtagelse ved Gammelhavn i Fredericia, fortsatte Dronningen sin ceremonielle færd gennem byen i en åben karet. Eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron, blev denne 20-minutters karetkørsel en uforglemmelig oplevelse for byens borgere, der havde samlet sig langs ruten for at få et blik af Hendes Majestæt.

Masser af borgere stod – og sad klar til at se Dronningen ved landssoldaten. Foto: DanmarkC TV
Kort forinden kareten bevægede sig gennem Prinsens port. Foto: DanmarkC TV
H.M. Dronningen besøger Fredericia Kommune i forbindelse med sommertogtet med Kongeskibet Dannebrog den 1 september 2023. Foto: Fredericia Kommune / Claus Fisker

H.M. Dronningen afsluttede sit sensommertogt med Kongeskibet Dannebrog i Fredericia – se højdepunkterne for besøget her:

En varm velkomst på Fredericia Rådhus

Ved ankomsten til Fredericia Rådhus kl. 10.50 blev Dronningen budt velkommen af kommunaldirektør Thomas Jaap. Herefter tog borgmester Steen Wrist ordet og holdt en velkomsttale og præsenterede Hendes Majestæt for byrådsmedlemmerne i Fredericia Kommune.

Fredericias kommunaldirektør, Thomas Japp tog sammen med Savannah Tind imod H.M.Dronningen – Savannah havde en buket med til Hendes Majestæt. Foto: Palle Peter Skov
Dronningen ved Fredericia Rådhus med borgmester Steen Wrist. Foto: DanmarkC TV
Fredericias kommunaldirektør, Thomas Japp følger H.M. Dronningen ind på Fredericia Rådhus. Foto: DanmarkC TV
Hendes Majestæt Dronningen fik overrakt Fredericias gave af sekretariatsleder Kristine Toullec i forbindelse med den officielle modtagelse på Fredericia Rådhus den 1. september. Foto: Palle Peter Skov

Gaven, der er et symbol på venskab, er et lille emblem med Den tapre Landsoldat. Modtagere er ofte lokale medaljetagere i nationale og internationale konkurrencer, ligesom Fæstningsbyen Fredericias Venner har det som sit medlemsmærke. Emblemet er magen til de andre emblemer, blot mere gyldent.

Hendes Majæstat Dronningen vil nu bevæge sig videre mod Kirstinebjergskolen kl. 12, hvor at Dronningen skal besøge en taleklasse og høre om, hvordan skolen arbejder med børn, der har sproglige udfordringer.

Lørdag d. 2 september inviterer DanmarkC TV seerne til at opleve højdepunkterne fra det royale besøg i Fæstningsbyen i en længere udsendelse.

Det er en enestående mulighed for at genopleve de uforglemmelige øjeblikke fra Dronning Margrethe II’s besøg. Tjek TV-Guiden for sendetidspunktet og vær med til at genopleve denne mindeværdige begivenhed, eller se det på DanmarkC TVs Youtubekanal.