Læserdebat

Respekt for vælgerne og valget

Læserdebat af: Karsten Byrgesen, Byråds- og Regionsrådsmedlem, Fredericia

Som lokal forankret kandidat med hele kroppen i politik, er der ikke noget større end et valg. Overvejelserne om mulige politiske temaer, baglandet og de mange debatmøder og interviews, sætter en perfekt ramme for det drama, der udspillede sig under den fire uger lange folketingsvalgkamp.

Det samlede politiske resultat, set i lyset af de mange politiske ingredienser og partier, blev et spændingsfelt, som endte med et nationalt ”uafgjort” resultat. De kommende dage eller ugers forhandlinger vil vise os resultatet af, hvad der sker, når modsatrettede ønsker og politiske blandes i en uskøn souffle. Det vil også vise hvorledes partierne et efter et stikker af fra de mange og vilde valgløfter. For dem er magten vigtigere end æren og troværdigheden, hvilket bliver synligt når de med ”kæmpe smil” forsøger at forklare kovendingerne.

Valget udkrystalliserede de nye politiske tider og satte tal på den nye magtbalance. Et justeret styrkeforhold der også pingede ud i Syddanmark.

I et felt med nye stærke partier blev Nye Borgerliges (NB) formand Pernille Vermund en flot nummer et, med 15275 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds. En populær formand der med stærk støtte fra vi øvrige kandidater og vælgerforeninger, støvsugede feltet og sendte partiet op af styrkeskalaen til det hidtil højeste niveau. I Fredericia byråd må både de Konservative, Enhedslisten og DF se sig overhalet af NB. En ny dagsorden, hvor NB vedvarende har været særdeles synlige gav fremgang.

Min prioritet er en ordentlig og tryg service til borgerne, udvikling af Kanalbyen, øvrig byudvikling, kultur og idræt, og ikke mindst miljøet og store infrastrukturprojekters indvirkning på støj og trafik og vores trivsel.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv