FREDERICIA

Rejsegilde på A.P. Møller – Mærsk’s store lagerhal i Taulov Dry Port

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Tirsdag den 12. september 2023 kl. 13:00 blev der holdt rejsegilde for A.P. Møller – Mærsk’s nye bæredygtige lager ved Prinsessens Kvarter 13 i Taulov Dry Port.

Idag markerede rejsegildet en væsentlig milepæl i opførelsen af A.P. Møller – Mærsk’s første bæredygtige lager i Danmark, der ligger centralt placeret i Taulov Dry Port, med direkte adgang til motorvej E45.

Tilstede var Bestyrelsesformand for Taulov Dry Port, Christian Herskind, CEO for Taulov Dry Port, Jesper Gemmer, Fredericias borgmester og næstformand i ADP, Steen Wrist (A), direktør i DS Flexhal Anette Storm og en lang række af medarbejdere og samarbejdspartnere på projektet. Rejsegildet signalerer, at byggeriet nu er så fremskredet, at vi kan begynde at se konturerne af det, der snart vil blive et centralt knudepunkt for grøn logistik i Danmark.

Det 40.000 m2 store logistikbyggeri forventes færdigt i foråret 2024. Visualisering: Taulov Dry Port

I januar tog man første spadestik til det 40.000 m2 store lav-emissionsbyggeri som opføres ud fra de højeste standarder inden for lav-emissions logistikbyggeri med bl.a. solceller på tagflader, der forsyner bygningen med grøn strøm og samtidig leverer overskudsstrøm til forsyning i nærområdet.  

Lageret bliver et vigtigt led i Mærsk’s ambitiøse mål om fuld dekarbonisering af deres drift i 2040. Infrastrukturen omkring lageret vil også blive indrettet til elektrificering af både lastbiler, driftsbiler, private biler og scootere, hvilket er en del af en bredere strategi for at skabe en bæredygtig fremtid med nulemissions løsninger.

Initiativet er ikke kun et resultat af A.P. Møller – Mærsk’s visioner. Bag projektet står også:

  • Associated Danish Ports A/S
  • PFA Pension, Forsikringsaktieselskab
  • Arpe & Kjeldsholm A/S
  • DS Flexhal A/S

Kilde: licitationen.dk

Disse aktører har sammen med Mærsk, arbejdet for at bringe projektet til live, og sikrer, at det lever op til BREEAM Excellent standarder for bæredygtigt byggeri.

Rejsegildekransen på toppen af den imponerende bygning i Taulov. Foto: DanmarkC TV

Det 40.000 m2 store lav-emissions lager- og logistikcenter forventes færdigt i foråret 2024. 

Lørdag d. 15 september sender DanmarkC TV et tv-indslag fra rejsegildet.

Medarbejdere og gæster var til stede i stort antal til rejsegildet i Taulov Dry Port. Foto: DanmarkC TV