Læserdebat

Regnskabsrod og overforbrug på Ullerup Bæk Skolen

Læserdebat af Carsten Høj Nielsen Kongensgade 138 1.4 – 7000 Fredericia

Regnskabsrod og overforbrug på Ullerup Bæk Skolen får nu konsekvenser. 8 lærere står til fyring og 3 pædagoger skal forflyttes. Men det er ikke kun Ullerup Bæk Skolen som rammes. Hele børne- og skoleområdet kommer til at mærke konsekvenserne af ledelsens beslutninger.

På daginstitutionsområdet accepteres det nu, at ledelsen kan fravige pædagogandelen på 70%.  Ifølge Cecilie Roed Schultz, EL ”skal der stadig ansættes alle de kvalificerede pædagoger vi kan komme i nærheden af” men accepterer at ledelsen kan ansætte en medhjælper/ pædagogisk assistent ”i de tilfælde, hvor de ikke kan finde en egnet pædagog” Hvad er det? Som erfaren pædagog vil jeg mene at alle pædagoger har den basale faglighed som er nødvendig. De første 1000 dage i barnets liv er afgørende for resten af barnets liv. Her grundlægges basale menneskelige egenskaber. Derfor er det også vigtigt at barnet mødes af voksne med grundlæggende pædagogfaglig viden og erfaring.

Flere steder i Fredericias daginstitutioner er andelen af pædagoguddannede nu nede på 62%. Det er en falliterklæring det politiske udvalg nu accepterer dette. I stedet burde man opfordre til at de pædagoger, som søger ledige pædagogstillinger ansættes fremfor medhjælpere.

Fredericias børn og unge betaler nu prisen for ledelsens fejlbeslutninger!

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv