Kort Nyt

Region Syddanmark er åben for forandringer i sundhedsvæsenet

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Regionsrådsformand Bo Libergren (V): “Vi er åbne over for forandringer, hvis de kan løse udfordringerne”

Tirsdag den 11. juni præsenterede Sundhedsstrukturkommissionen sin længe ventede rapport med anbefalinger til fremtidens sundhedsvæsen. Rapporten indeholder tre forslag til, hvordan sundhedsvæsenet skal struktureres i fremtiden for at imødekomme de udfordringer, der er på sundhedsområdet i dag, det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse idag.

Region Syddanmark hilser rapporten velkommen og er åben for forandringer, hvis de kan løse nogle af de udfordringer, der er i sundhedsvæsenet, bedre end i dag.

– Vi ser frem til at nærlæse rapporten og er spændte på at se, hvilke modeller for fremtidens sundhedsvæsen kommissionen er nået frem til. Det er vores oplevelse, at kommissionen har gjort et godt og solidt stykke arbejde, og det glæder os, at de har brugt tid på at komme ud på sygehuse, plejehjem mv. for at få input og blive inspireret af alle de gode indsatser, der allerede er i gang, siger regionsrådsformand Bo Libergren (V), og fortsætter:

– Vi oplever at stå et godt sted her i Region Syddanmark, både når det gælder behandlingen på vores sygehuse, men også i vores samarbejde med kommuner og almen praksis. Men dermed ikke sagt, at tingene ikke kan blive bedre – så vi er naturligvis åbne over for forandringer, hvis de kan føre til en bedre måde at drive sundhedsvæsenet på, siger Bo Libergren (V).

Regionsrådet forventes at godkende regionens høringssvar på et ekstraordinært møde den 5. august 2024.

Læs mere på Region Syddanmarks hjemmeside.