Home Læserdebat Reelle minimumsnormeringer ønskes
Reelle minimumsnormeringer ønskes

Reelle minimumsnormeringer ønskes

0


Tilbage i 2016-17 da der sidst var kommunalvalg var jeg ude og spørge efter minimumsnormeringer, men fik da at vide, at Fredericia til fulde levede op til disse.

Kan så forstå det ikke er tilfældet ikke engang gennemsnitligt minimumsnormering, men vi er eftersigende på vej.

Personligt er jeg forundret over dels vi ikke var der i 2016-17, hvor man ellers brystede sig af at følge BUPL´s anvisninger for så har det jo ikke været virkelighedens billede man igen og igen har bredt ud i offentligheden. 

Så går det jo vitterlig ikke så godt som man igen og igen siger det gør.

Noget andet der forundre mig det er, at man stiller sig tilfreds med en gennemsnitlig minimumsnormering?

Jeg har selv i adskillige år arbejdet i den pædagogiske verden og ved selvsyn set, at de her garantier for minimumsnormering ikke batter i den enkelte institution og slet ikke i forhold til det enkelte barn. 

Derfor vil jeg have reelle minimumsnormeringer helt ned på institutionsniveau eller snarere helt ned på stue-/gruppeniveau og det skal være reelle børnetimer og ikke, hvor man blot er i huset.

Derfor skal der tilføres rigtig mange flere hænder til institutionerne samtidig med, at der skal fjernes nogle af de pålagte projekter man som institution igen og igen pålægges af en forvaltning, der har opdaget, at nu er det her med motorik oppe i tiden eller det her med sprogudvikling oppe i tiden.

Personalet i vores institutioner ved godt, hvad de enkelte børn har brug for og skal ikke bruge tiden på forvaltningens pålagte projekter. 

Jeg kender verdenen indefra. Jeg kender følelsen af igen og igen at være i tvivl om, om man har været omkring alle børnene i løbet af dagen, om alle børnene er blevet set, hørt og vigtigst af alt om barnet har oplevet det. Det er en forfærdelig følelse, det er en af de følelser, der gør at meget af vores fantastiske personale faktisk går ned med stress. De manglende hænder, der gør dels, at man har travlt, men også man igen og igen har følelsen af ikke at slå til.

Vores pædagogiske personale er i institutionerne fordi det er et kald for dem, at skabe trivsel for vores børn og skabe rammerne for det enkelte barns positive udvikling. 

Jeg synes det er på tide, at vi giver det pædagogiske personale rammerne til at gøre det de er så fantastiske til. 

Jeg synes det er på tide, at vi giver børnene en hverdag med voksne omkring sig, der ikke skal have flere børn end alle børn kan nås, hjælpes, blive set og føle sig set, hørt og mødt.

Jeg vil knokle for, at vi får reelle minimumsnormeringer som både børn og personale kan mærke fordi det er timer med børnene og ikke timer i huset brugt på administrative arbejdsopgaver som normeringerne er udarbejdet efter.

Søren Haastrup

Spidskandidat KV21

Alternativet Fredericia