Home Kultur Poesi, kraft og interaktion – Danseforestilling på vej
Poesi, kraft og interaktion – Danseforestilling på vej

Poesi, kraft og interaktion – Danseforestilling på vej

0

GenskinD – En danseforestilling af Unge på Vej Trekanten og Horsens

Dansekompagniet for unge talentfulde dansere i Trekanten er nu parate til at åbne dørene til deres anden forestilling, som denne gang er i samarbejde med Horsens Unge på Vej.

Dette sker med premiere den 16. april 2016 kl. 19.00 samt forestilling den 17. april kl.15.00 i Tavlehallen, Kongensgade 111, 7000 Fredericia.

 

Poesi, kraft og interaktion.

Forestillingen består af to koreografier skabt af de to Unge på Vej kompagnier, hvor de unge dansere selv har udviklet materialet gennem improvisation ud fra deres givne temaer. Til dette har de haft hjælp fra deres faste lærere Hanne Stubberup Randel, Pavel Herrera (Trekanten) og Iben Engberg (Horsens).

Titlerne hedder:

” Grønt er godt for øjet ” Unge på Vej Horsens

” Glimtvis” Unge på Vej Trekanten

Det er en forestilling spækket med poesiens underfundighed og sårbarhed, kroppens dynamiske kraftfuldhed og interaktion imellem dansere, genstande og rekvisitter. En forestilling fyldt af unges tanker, minder, drømme, frustration, og modet til at samle sig.

 

Forskelighed

”De unge dansere kommer alle med forskellige baggrunde og stilarter inden for dansens verden, men har i kompagniet trænet moderne dans for at have en fælles base og referenceramme.

Men de unge inddrager deres stilarter og baggrund i deres koreografiske materiale og det at mixe forskelligheder kan give et dynamisk og spændende kunstnerisk udtryk. ” Udtaler koordinator Sara Lindhardt.

 

Samarbejde

Sidste år var Unge på Vej, Trekantens første sæson, hvor den første optagelsesprøve blev afholdt og på meget kort tid fik det unge kompagni skabt deres første forestilling i samarbejde med deres to faste professionelle danselærere. En kraftfuld og meget vellykket forestilling som viste de unges store potentiale som udøvere og skabere af et kunstnerisk produkt. Forestillingen blev først vist i Tavlehallen og turnerede senere på skoler i hele Trekanten, hvor godt og vel 750 unge fik muligheden for at stifte bekendtskab med Unge på Vej.

Som noget nyt i år samarbejder vi med Unge på Vej, Horsens med en fælles forestilling, da en af grundtankerne med Unge på Vej også er mødet med andre unge der arbejder med dans og kunstneriske udtryk.

I slutningen af april drager begge Unge på Vej kompagnier til Roskilde for at deltage i Swop – en international dansefestival for børn og unge. Her skal de både opføre forestillingen og se andre professionelle forestillinger samt deltage i workshops med andre unge dansere fra hele Danmark.

-En tur der både skal inspirere og give netværk samt styrke sammenholdet blandt danserne.

_P9Q9625

Fremad

Unge på vej afholder allerede audition i juni måned i år, da de har mange spændende projekter på programmet i sensommeren og det tidlige efterår.

”Uden at løfte sløret for meget, drejer det sig om optræden og turne i kulturugen samt arbejde med en engelsk koreograf under en workshop for professionelle danseformidlere. I den forbindelse vil vi se en masse ”Site Specifik dans” i Fredericia by. ” afslutter koordinator Sara Lindhardt