FREDERICIA

OL i Rio: Hilsen fra Fredericia sejleren Michael Hansen – dagbog (1)

Få indblik i Fredericia sejleren Michael Hansens deltagelse under Ol i Rio 2016

Dagbog (1)

OL - Michael Møller Hansen
OL deltager Michael Møller Hansen Foto: Das Büro for DIF og Team Danmark

Det er altid med en god portion nervøsitet man går ind til et vigtigt stævnes første sejlads. Det bliver ikke mindre når konkurrencen er OL. Man kan ikke gøre så meget andet end at arbejde for at få den bedst mulige start på konkurrencen. Men hvilken forløsning, når man så kommer godt fra i gang. Det var præcis hvad jeg gjorde i dag, en god start og den rigtige strategi på venstre side af banen gav pote og jeg runder 1. topmærke som 3’er – fedt! Vinden er meget ustabil resten af sejladsen og får ikke helt taget de rigtige beslutninger, det koster 3 både. I 2. sejlads bliver jeg klemt i starten, det bliver altså straffet i et olympisk felt og jeg får aldrig rigtig mulighed for at sejle frit. Jeg får i dag vist, at når jeg er angribende og kommer godt fra start kan jeg være med helt i toppen. Det er vigtigt at tage med videre til de næste dage – jeg bliver ved med at jagte topplaceringer, så må det briste eller bære.

På trænersiden var jeg i den grad privilegeret i dag: Jesper Bank og Thomas Jacobsen. Vi havde et rigtig godt samarbejde og var sammen skarpe på, hvad der var afgørende for et godt resultat i dag. Medaljevindere har bare et skarpt blik for den slags.

En lille side note: Jesper stod noget nervøs i trænerbåden og så mig sejle ud mod venstre side i første sejlads, Han troede på at højre siden var det rigtige valg. Jeg fik ret og en fantastisk start på OL,

Jeg ser frem til at følge op i morgen med 2 gode starter og en angribende tilgang banen rundt.

 

Foto: Jesper Bank