Nyt foreningssamarbejde i Fredericia: Sammen om at løfte børne- og ungeidrætten
Erritsø GIF og Fredericia Triatlon Team går sammen om at udvikle idrætsmiljøer for børn og unge
I samarbejde med A.P. Møller Fonden fortsætter Danmarks Idrætsforbund (DIF) med at udpege spydspidsforeninger, der skal være med til at forme fremtidens idrætsmiljøer for børn og unge. I Fredericia er valget faldet på Erritsø GIF og Fredericia Triatlon Team, som nu skal samarbejde om at udvikle deres børne- og ungeafdelinger, det oplyses i en pressemeddelelse idag.
– Vi har fem af vores afdelinger med i indsatsen, og det giver en stor bredde. Vi håber at få aktiveret flere unge i vores foreninger. Der er mange tilbud til de unge mennesker i dag, så det kræver, at vi gentænker, hvordan man dyrker idræt som ungt menneske. Skal man kunne shoppe mere rundt mellem idrætterne? Det er noget af det, vi gerne vil se på. Ikke at man skal stjæle fra hinanden på tværs af afdelinger, men det er ikke så afgørende, hvad børnene går til, hvis bare de går til noget, lyder mantraet fra Torben Krogh, der er formand i Erritsø GIF.
Med over 800.000 medlemmer under 18 år er DIF Danmarks største børne- og ungeorganisation. Projektet ‘Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ har til formål at skabe endnu bedre idrætsmiljøer for denne gruppe. I Fredericia er der både udfordringer og muligheder.
I Erritsø GIF er der fokus på både rekruttering og fastholdelse. Mens tennis- og padelafdelingerne har brug for at tiltrække flere unge, handler det for svømmeafdelingen om at holde på de børn, der allerede har lært at svømme.
– Svømmeklubben har rigtig mange børn gennem deres svømmeskole, hvor de lærer at svømme. Og så stopper de igen. Her kunne vi rigtig godt tænke os at se på, hvordan vi holder på dem op gennem årgangene, siger Torben Krogh.
Hos DIF er der store forventninger til samarbejdet mellem Erritsø GIF og Fredericia Triatlon Team. Martin Bro, faglig leder for de børne- og ungeansvarlige, ser et stort potentiale i begge foreninger. Han håber, at projektet vil føre til nye initiativer, som kan løfte børne- og ungemiljøerne, og at andre foreninger i Danmark vil kunne lære af erfaringerne fra Fredericia.
Fakta om Spydspidsarbejdet og Fremtidens Idræt for Børn og Unge
- I 2023 og 2024 udpeges en række foreninger til at være spydspidsforeninger, hvor der skal udvikles og opsamles viden om succesfulde børne- og ungemiljøer.
- Foreningerne sættes sammen i lokale klynger, der skal samarbejde om udviklingen.
- Hver foreningsklynge får tildelt en børne- og ungeansvarlig, der skal drive udviklingsarbejdet og sørge for erfaringsdeling.
- A.P. Møller Fonden har bevilget 85 mio. kr. til projektet ‘Fremtidens idræt for børn og unge’, der løber over de næste fem år.
- Projektet har til formål at skabe endnu bedre idrætsmiljøer for børn og unge i Danmark.