Kort Nyt

Nye fyrtårne tilslutter sig Experience Fredericia

Af Tommy Raun - thr@danmarkc.tv

Experience Fredericia har stor succes med at tiltrække erhvervsturister og virksomhedsarrangementer til Fredericia. Nu udvides paletten med en række stærke oplevelsesvirksomheder

Experience Fredericia, der er en del af erhvervsorganisationen Business Fredericia, udvider med fem nye medlemmer.

AHA, EventC, Ti Trin Ned, Fredericia Musicalteater, MadsbyParken (herunder også Fredericia Idrætscenter) bliver en del af Experience Fredericia. Sammen med byens hoteller, MesseC og øvrige fyrtårne skal de være med til at servere gode oplevelser, når erhvervsturisterne rammer Fredericia.

De nye medlemmer styrker mulighederne for byen på flere fronter, mener viceborgmester og formand for Bosætnings- og Turismeudvalget i Fredericia Kommune, Susanne Eilersen:

– Det er fantastisk, at vi har Experience Fredericia, der målrettet henvender sig til erhvervsturister og virksomheder. Det er også ønsket fra politisk side, at vi får sat et stort fokus på området.
Her spiller Visit Fredericia og Experience Fredericia en stor rolle. Vi ved, at arbejdet, som vi sammen udfører, er med til at tiltrække nye borgere til byen, skabe nye arbejdspladser, styrke detailhandlen og oplevelsesindustrien. Med de nye medlemmer fremstår vi som en samlet enhed, der i fællesskab kan løfte opgaven med at få flere erhvervsturister til byen, siger Susanne Eilersen.

Fredericia bliver et resort

Også adm. direktør for MESSEC Grete Højgaard er meget tilfreds med, at flere kommer med. Hun mener direkte, at Fredericia nu bliver et samlet resort.

– Det giver en fantastisk værdi med de nye virksomheder. Vi har fra starten af drømt om at kunne præsentere Experience Fredericia som et resort. Indtil i dag har vi været et forum for møde-
og overnatningssteder, men med den sidste tilføjelse har vi fået oplevelser af én særlig karakter
med ombord. Det giver fornemmelsen af, at vi er et resort. Vi kan tilbyde en bred palette til de gæster, der kommer til Fredericia. Det er helt unikt, siger hun og tilføjer:

– Om det er musicals i særklasse på Fredericia Musicalteater, gastronomisk magi fra Ti Trin Ned, et internationalt natklubsmiljø fra AHA, som man ikke normalt ser i byer som Fredericia, eller om det er EventC, der altid har øje for finesserne og kvaliteten, når de forkæler erhvervslivet og endelig

MadsbyParken, der leverer tilbud til alle aldre, så er der nu flere årsager til at komme til Fredericia. Og de nye medlemmer er klar til at bidrage.

– Vi kan bidrage med et væld af oplevelser, og ser det som en samlet del af Fredericias udvikling
at være med i Experience Fredericia. Vi har en masse gode faciliter og rammer, der kan matche ønsket om at tiltrække flere erhvervsturister og overnattende til Fredericia, hvorfor det er naturligt for os at bidrage aktivt, siger Leder af MadsbyParken, Jacob Falkenby.

AHA åbner dørene for virksomhederne

– Vi er glade for at blive en del af Experience Fredericia og ser frem til at bidrage til byens stærke samarbejde omkring lokale oplevelser og erhvervsturisme. Vi deler ambitionerne, og AHA ønsker i den grad at bidrage til mere end blot gode oplevelser i weekenden. På hverdage åbner vi eksempelvis dørene for virksomheder og organisationer, der ønsker en professionel og unik ramme om deres møde, konference eller begivenhed. Vi tror på, at Experience Fredericia kan gøre en positiv forskel for byen – og dermed også for AHA, siger direktør Linette Hanghøj Møller.

Vigtigt for erhvervslivet

Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer fra Business Fredericia hilser de nye medlemmer velkomne og forventer, at de sammen med de øvrige medlemmer af Experience Fredericia, bliver vigtige aktører i, at Fredericia vækster på turist- og bosætningsområdet.

– Jeg er tilfreds med, at Experience Fredericia på kort tid, er blevet en etableret del af vores strategiske arbejde på at tiltrække flere erhvervsturister og virksomheder, der vil bruge de mange muligheder, Fredericia leverer dagligt. Samtidig er det også på sin plads at rose medarbejdere og samarbejdspartnerne, der har leveret resultater fra dag 1. Nu går vi ind i en nye fase, hvor oplevelserne kommer med ombord, og det giver os en dimension, som de øvrige på markedet ikke kan tilbyde, siger erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer.

Fakta:

Experience Fredericia har i sin kort levetid blandt andet tiltrukket:
· En to-dages energi- og klimakonference, inklusive overnatning
· Flere danske virksomheders kickoffs, kurser, årsfester og møder med og uden overnatning
· Solgt faglige weekender inklusiv årsfester med kunder og leverandører til kædevirksomheder i

Danmark
· Foredrag og netværk på hotellerne
· Salg af kurser fra universiteterne i Danmark afholdt på hoteller i Fredericia
· Konference- og årsmøder i 2022, 2023, 2024 og 2025.
· 15 inspirationsture er booket i Fredericia med større danske virksomheder og detailkæder i

første kvartal 2023.