FREDERICIA

Ny grøn bydel på vej

Realdania By & Byg har taget første spadestik til en grøn bydel ved Kanalbyen

Mandag den 14. november kunne Realdania By & Byg tage det første spadestik til en ny, grøn bydel. På det nye vejstykke i Kongenstræde i Fredericia var det hvide telt fyldt til renden, inden spadestikket skulle tages. Her kunne de fremmødte høre om, hvad projektet egentlig går ud på.

Det er Realdania By & Byg, der står for det bæredygtige projekt, der går ud på at lave udviklingsbyggerier – altså etageejendomme opført i bæredygtige materialer. Projektet er ikke blot et eksperiment, men også et forsøg på at inspirere byggebranchen til at gøre nybyggeri mere CO2-venligt.

Med mandagens første spadestik påbegyndte Realdania By & Byg det første såkaldte MiniCO2 etagehus. Etageejendommen skal primært bygges af træ – så meget som muligt, og det skal opføres inden for kategorien “det effektive byggeri”, som skal optimere selve byggeprocessen.

Af den årsag blev det traditionelle første spadestik også lavet om til, at adm. direktør, Peter Cederspel, og Borgmester, Steen Wrist, kaster jord på et træ, hvor bygningen snart skyder op.

Du kan høre meget mere om det spændende projekt og se alle talerne fra den store dag i vores udsendelse på lørdag den 19. november.