Nils Hagen: “I en holdsport som rugby er man aldrig ene om at nå resultaterne”
I 2024 blev den populære spiller kåret som “Årets herrespiller 2024” i klubben i Erritsø, og har som julegave modtaget besked om, at han er optaget på Årets Herrehold i 15-mands rugby. Som den eneste for sin klub
Nils Hagen kom til Rugby Klubben i Erritsø for et år siden fra Sverige. Med sin frygtløse iver for at vinde på en fair måde, blev han hurtigt “en stærk Erritsø-forward”, som klubbens formand, Allan Pertti Frandsen udtrykker det.
15-mands landsholdet er ikke ukendt for Nils Hagen, der også bar de nationale farver i år, hvor det blev til fire landskampe. En skade betød desværre, at han gik glip af de to sidste landskampe. Det værste var nok for Nils Hagen, at han ikke kunne spille med i landskampen mod Finland, der blev afviklet på Erritsø Rugbystadion – hans egen hjemmebane.
En landskamp der havde et næsten uhørt højt antal tilskuere. Uhørt, for rugby ikke er den mest kendte sport, men flere og flere får øjnene op for dens sportslige kvaliteter – også som tilskuer.
Cheftræneren og landsholdsspilleren
Cheftræner i Erritsø GIF Rugby, Steve Atkins, har et godt kendskab til Nils Hagen, da han ikke kun spiller i de røde og hvide farver, men som nævnt er forward på rugbyholdet i Erritsø.
Steve Atkins glæder sig over Nils Hagens udtagelse til landsholdet:
”Nils’ indsats for vores herrehold det seneste år har været uvurderlig. Hans dedikation og engagement både på og uden for banen gør ham til en sand gentleman og en vigtig støtte for både unge og erfarne spillere. Selvom Nils har været skadet en betydelig del af året, har han fortsat støttet holdet på alle tænkelige måder. Det viser den store passion og det forbilledlige sammenhold, han bringer til klubben. Vi er utrolig stolte af Nils og glæder os over, at hans hårde arbejde og hans indsats er blevet anerkendt på nationalt niveau. Endnu en gang, stort tillykke!”.
Så mange flotte ord er svært at kommentere på, men Nils Hagen får dog sagt:
”Det er en kæmpe ære. Men i en holdsport som rugby er man aldrig ene om at nå resultaterne”.
Kunsten at forstå reglerne
Der findes nok ikke ét engelstalende land, hvor rugbyreglerne ikke er børnelærdom, men til de lande hører Danmark ikke.
I 2024 blev dommerens afgørelser ved flere at de store stævner forklaret over højtaleranlægget, hvilket gjorde den sportslige oplevelse endnu bedre. Spændende om det forsætter i 2025?
Én regel skal dog læres før man sætter sin fod på et rugbystadion: En dommers afgørelse diskuteres ikke, og der råbes ikke efter en dommer. Heller ikke fra tilskuerpladserne.