FREDERICIA

Naturpark Lillebælt får støtte til ‘Oplevelses- og Formidlingspram’

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Naturpark Lillebælt har fået 1 mio. kr. fra Nordea-fonden til en Oplevelses- og Formidlingspram, der vil bidrage til at skabe mere aktivitet i og viden om Lillebælt

Med 1.000.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens ”Her gror vi-pulje” kan Naturpark Lillebælt nu igangsætte arbejdet med udvikling af en Oplevelses-og Formidlingspram, der har været i støbeskeen siden 2018.

Jacob Bjørnskov Nielsen, Formand for Forretningsudvalget for Naturpark Lillebælt er meget begejstret over støtten. ”Oplevelses- og Formidlingsprammen bliver Porten til Lillebælt med et hav af gode oplevelser. Der venter alle et hav af oplevelser, når de besøger prammen, uanset sæson og årstid.”

Herover skitsen til formidlingspram der kan sejles til havnene i Naturpark Lillebælt

Med projektet håber Naturpark Lillebælt at kunne gøre det nemmere og mere attraktivt at komme helt tæt på Lillebælt. Den direkte formidling kan gøre flere nysgerrige på elementet vand og dermed være med til at give nye vaner og fællesskaber til mange.

Jacob Bjørnskov Nielsen fortsætter: ”Den flydende pram skal være naturparkens centrum, stedet hvor man møder naturparken og får alle de gode historier, oplevelser på og i Lillebælt, og stedet hvor den nyeste viden og forskning samles og formidles videre. Her skal være muligheder for events, kurser, selvstudier, oplevelser og fællesskaber.

Prammen skal kunne trækkes rundt med slæbebåd til de forskellige havne i naturparken og binde kysterne sammen. Prammen skal være en del af havnen og tilgængelig – som en ekstra havneplatform – hele døgnet.”

Naturpark Lillebælt er en ud af de 45 ansøgere, der samlet modtager 29,1 mio. kr. fra Nordea-fondens ”Her gror vi-pulje”, der uddeles til projekter, der får bynaturen til at gro og fællesskabet til at vokse.