DanmarkC TV

Home Kultur Mød nutidens version af Sonja fra Saxogade
Mød nutidens version af Sonja fra Saxogade

Mød nutidens version af Sonja fra Saxogade

0

Når Sonja fra Saxogade den 20. november har premiere på Teater Malstrøm er det Frederikke Gejl Damgaard, der skal spille Sonja.

24-årige Frederikke Gejl Damgaard fra Vejen er efterhånden en velkendt skuespiller hos Teater Malstrøm, hvor hun tidligere har foldet sig ud som bl.a. Burlesque-performer samt i hovedrollen som Buster. Denne gang skal hun spille den ikoniske rolle som Sonja i teaterversionen af kult-serien fra 60’erne. Om hendes medvirken på Teater Malstrøm fortæller Frederikke: 

”Teater Malstrøm har givet mig en masse udfordringer, og jeg har fået rykket min skuespilsgrænser for hver gang. Det har været med til at forme mig og udvikle mig, til den skuespiller jeg er i dag. Teatret har givet mig nogle udfordringer og værktøjer, jeg ikke har kunnet få andre steder.”

Forvandlingen til Sonja

For mange er Sonja ren nostalgi, og rigtig mange har stiftet bekendtskab med Sonja fra Saxogade. Sådan har det også været for Frederikke, som ser det som en stor ære og udfordring at skulle spille så vigtig en karakter fra den danske filmhistorie. Frederikke udtaler:

”Det er faktisk nervepirrende for man har kun én Sonja i hovedet, der er ikke en masse versioner af hende, så jeg er meget spændt på, hvordan folk vil tage imod det. Derudover så handler det også rigtig meget om karakterarbejdet med Sonjas personlighed, for alle kender jo Sonja.”

Frederikke og resten af holdet er i fuld gang med forberedelserne til forestillingen, for at skabe alle de velkendte karakterer, og her er især sproget en udfordring for jyske Frederikke, som supplerer.

”Sproget er så langt fra, hvad jeg er vant til, og det er jo faktisk noget af det som er kendetegnet for Sonja. Det bliver spændende om jeg fanger den rette københavnske dialekt.”

Instruktør Michael Hansen indskyder.

”Det er en fornøjelse at arbejde med Frederikke, for hun når altid i mål under prøveforløbet. Hun er både en slider, stædig og så vælger hun ikke de lette løsninger. Det gør, at jeg kan være sikker på at hun altid er super-velforberedt til prøverne. Sonja er en sjov rolle med ægte følelser bag. Hun er i virkeligheden et svigtet barn, og den humor, som rollen kræver for at nå ud til børnene, er Frederikke i besiddelse af. Hun klovner ikke for at klovne, men får virkeligheden til at være morsom i kraft af sit underspil.” 

Frederikke og de 14 andre medvirkende ser nu frem til at mærke responsen fra publikum på den spritnye sceneudgave af Sonja fra Saxogade.

Faktaboks:

Forestillingsperiode: Sonja fra Saxogade spiller i perioden fra 20. november – 13. december 2020

Forestillingen spiller fredage kl. 18:00, lørdage og søndage kl. 12:00 og 16:00

Corona-tiltag: For at sikre en god oplevelse for publikum og en tryg afvikling af forestillingen, er der indført flere nye tiltag. Publikum opfordres derfor til at komme i god tid til Det Bruunske Pakhus

Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia

Billetter købes på Billetten.dk eller på deres salgssteder, fx Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.