Home FREDERICIA Marinehjemmeværnet i aktion: Drilsk grundstødning
Marinehjemmeværnet i aktion: Drilsk grundstødning

Marinehjemmeværnet i aktion: Drilsk grundstødning

0

En besætning fra Marinehjemmeværnet i Fredericia blev lørdag eftermiddag lidt udfordrede, da de skulle trække en sejlbåd fri af en grundstødning i Horsens Fjord.

Marinehjemmeværnets Flotille 134 Fredericia er denne weekend på farvandsovervågning for Søværnet med en frivillig besætning om bord på fartøjet MHV 909 SEPDITØREN. 

Lørdag eftermiddag blev fartøj og besætning anmodet af Forsvaret om at assistere en 24 fod sejlbåd. Den var gået på grund i Horsens fjord.

Fremme ved positionen, kunne man konstatere, at sejlbåden lå på 40 cm vand. Derfor måtte fartøjsfører Carsten Qvist sende SPEDITØRENs gummibåd, der kunne nå helt ind til havaristen

Læs videre under billedet … 
– En gast fra Marinehjemmeværnet arbejder med at lirke sejlbåden af grunden

Svær at få fri af grunden

Her viste det sig at blive en kompliceret opgave at få sejlbåden fri. Først forsøgte gummibådsbesætningen selv at få den fri, men lige så snart, de fik den fri, drev den ind på grund igen. ​

Udfordringen blev ikke mindre af, at sejlbåden var gået på grund ved højvande – og efterhånden som højvandet aftog, kom den til at sidde bedre og bedre fast.

Nu måtte de frivilllige marinere så bruge SPEDITØRENs slæbetrosse og alle fortøjningstrosserne for at få et slæb, som var langt nok til at komme helt ind på det lave vand og trække sejlbåden fri.

Mens man arbejde med at få etableret et slæb, fik gummibådsbesætningen også sejlet de to lystsejlere ud til SPEDITØREN, hvor de kom ombord og kunne få varmen.

En gast blev sendt ombord

En gast fra gummibådsbesætningen blev sat om bord på sejlbåden, og i et samarbejde ude fra sejlbåden og ind til SPEDITØREN lykkedes det til sidst for SPEDITØREN at få trukket sejlbåden fri. 

Herefter den blev sejlet til Horsens, hvor den skal efterses og roret skal repareres, inden den kan forsætte videre på sin planlagte færd nordpå.


Tekst: Jess Abrahamsen og Ninna Falck • Foto: Peter Østergård

Få de seneste nyheder på http://www.DanmarkC.TV og http://www.facebook.von/DanmarkC.tv