Kort Nyt

Mange sygeplejersker overvejer at vende tilbage til sundhedsvæsenet

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Danske Regioner og Dansk Sygeplejeråd er gået sammen om at undersøge, hvad der skal til, for at få nogle af sygeplejerskerne til at vende tilbage

En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at mange tidligere sygeplejersker er åbne for at genindtræde i sundhedsvæsenet. Af dem, der har forladt professionen, kan to ud af fem forestille sig at vende tilbage, hvis betingelserne er de rette.

Hovedårsager til afgang
Sygeplejerskerne kan lide deres fag og deres uddannelse, men mange har forladt sundhedsvæsenet på grund af løn- og arbejdsforhold. Mere end 90% valgte professionen på grund af et meningsfyldt arbejde og interaktion med mennesker. For at få dem tilbage er de vigtigste faktorer: rimelig arbejdsmængde (79%), kontrol over arbejdssituationen (74%) og højere løn (70%).

Løn som et centralt emne
Over halvdelen (55%) mente, at lønnen i forhold til arbejdsmængden spillede en stor rolle i deres beslutning om at forlade. Overraskende er det, at 7 ud af 10 oplevede en lønstigning, da de skiftede job.

Reaktioner fra branchen
Heino Knudsen fra Danske Regioner udtaler, “Jeg er glad for, at undersøgelsen peger på, at regionerne faktisk kan rekruttere en del af sygeplejerskerne tilbage.” Grete Christensen fra Dansk Sygeplejeråd tilføjer, ”Det er positivt, at mange sygeplejersker er villige til at vende tilbage til sundhedsvæsenet, hvis de rette vilkår er til stede.”