Home FREDERICIA Ledige i Fredericia får digitalt boost med tre ugers kursus hos Google
Ledige i Fredericia får digitalt boost med tre ugers kursus hos Google

Ledige i Fredericia får digitalt boost med tre ugers kursus hos Google

0

Jobcenter Fredericia, Business Fredericia og Google går sammen om at give ledige en digital opkvalificering. Forløbet begynder til januar, og erfaringerne fra andre byer er positive 

Sociale medier. Markedsføring på nettet. Nyhedsbreve. Søgemaskineoptimering. Det er nogle af elementerne i et nyt kursus for ledige i Fredericia under navnet ‘Digital Koordinator’. Jobcenter Fredericia har indgået et samarbejde med Google og Business Fredericia om kurset, som Google også har kørt for ledige i Aarhus, København og Esbjerg. Det skal sikre en digital opkvalificering til nogle af dem, der står uden for arbejdsmarkedet – og samtidigt styrke det lokale erhvervsliv. 

I en tid, hvor mere og mere handel foregår online, efterspørger virksomhederne i stigende grad digitale kompetencer. Derfor slutter forløbet også med en slags ‘speeddating’, hvor de nyudklækkede digitale koordinatorer matches direkte med små og mellemstore virksomheder. Og erfaringerne fra andre byer er opløftende: Siden 2017 har omkring 2.000 deltaget på Digital Koordinator-forløb i flere af landets største byer, og små 8 ud af 10 er i en såkaldt jobåbning fire uger efter endt forløb – enten som fuldtidsjob, deltid eller andet.

”Vi glæder os over samarbejdet med Google og ser det som endnu en god mulighed for de ledige at komme i beskæftigelse. Jobcentret har en tæt dialog og samarbejde med Google og Business Fredericia om rekruttering af kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne og denne indsats bidrager yderligere til det” , siger Turan Savas fra Social- og Beskæftigelsesudvalget. 

”Virksomhederne i Fredericia skal ansætte lokal arbejdskraft, og derfor er opkvalificering som mål vigtig. Vi skal i dag i endnu højere grad have gode digitale kompetencer. Det har vi kunnet se under Corona nedlukningen. Der er flere og forskellige veje til job for den ledige, og derfor er der også brug for forskellige samarbejder med virksomhederne”, siger Inger Nielsen fra Social- og Beskæftigelsesudvalget.  

”Samarbejdet med Google er rigtig spændende og i god tråd med vores beskæftigelsesplan for 2021. Her har vi fokus på at arbejde målrettet med at få flere i uddannelse og beskæftigelse samt sikre, at virksomhederne får kvalificeret arbejdskraft. Vi er godt på vej og dette samarbejde kommer til gavn for både ledige og virksomhederne” , siger Anette Hyre-Jensen fra Social- og Beskæftigelsesudvalget. 

Google åbnede for en uge siden sit nye datacenter i Taulov ved Fredericia. Og derfor er det naturligt at tilbyde forløbet i lige netop Fredericia ifølge  Googles kommunikationschef, Jesper Vangkilde.

“Vi er glade for at kunne udvide vores parløb med Fredericia og ved at yde støtte på beskæftigelsesområdet. Kurset her tjener to formål: Det får ledige i job – og det tilfører nogle kompetencer til små og mellemstore virksomheder, som de har brug for i den digitale omstilling. Vi kan se, at det gør en forskel derude. Især i en tid, hvor mere og mere handel foregår på nettet”, siger Jesper Vangkilde.

I første omgang blive der afholdt to Digital Koordinator-forløb med start i januar. Det forventes, at der optages 20 ledige per hold. Forløbet er værktøjsneutralt: Materialet er således ikke udvalgt af Google, men af eksterne eksperter på baggrund af virksomhedernes ønsker.