LOKALSPORT

Laura B. Pedersen deltager i dag i landsdelsfinalen i DM Skoleskydning

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det første skud blev skæbnesvangert: Skydning fangede Lauras interesse med det samme, og det bliver til adskillige pletskud

DM i Skoleskydning er en spændende disciplin for skolernes 5. klasser. Da Skolesvinget, under Ullerup Bæk Skoledistrikt, er med i DM i Skoleskydning mente Laura B. Pedersen, at denne sport bare skulle prøves.

Skole DM i skydning er et samarbejde mellem DGI Skydning og Dansk Skoleidræt, og DM afvikles 25. november. Det er holdets indsats der tæller, og afgør om Laura sammen med tre kammerater fra Skolesvinget, kommer med i den store finale om en uge.

Laura har opbakning hjemmefra, idet begge forældre også synes det er en spændende sport, som de ikke kendte noget til, før Laura fangede interessen for skydning.

Bag det store smil gemmer sig måske en kommende stjerneskytte. Foto: DanmarkC TV.

Træning op til konkurrencerne foregår i de lokale skytteforeninger. Her så DanmarkC TV ved selvsyn, at der virkelig bliver givet hjælp til hver enkelt skytte for at få indstillet geværet, og råd gives der også af skytteforeningens medlemmer. Skydning lyder farligt, men der er ingen tvivl om, at sikkerheden er høj! Det var der heller ingen af de mange forældre der bekymrede sig om, for dén tillid er der konstant.

Hvis Laura eller måske flere af klassekammeraterne beslutter sig for at forsætte med denne sportsgren, er der fantastiske træningsmuligheder i Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening. Lidt væk fra vejen ligger et ydmygt hus, som skjuler et fantastisk og topmoderne skydeanlæg. Det tiltrækker skytter fra hele landet, ja, selv udlandet, lyder det beskedent fra en af de forældre der passer “baren” med kaffe, sodavand, og lune pølsehorn, fingerpizza og andet en skytte har brug for.

Forældre til skytterne kommer og går i en lind strøm, som konkurrencen afvikles. Foto: DanmarkC TV.

Fakta om Skole DM
Skole DM startede i De Danske Skytteforeninger i 1995 og er siden fortsat i DGI. Hvert år siden starten har 5. klasser over hele landet dystet i at få ro, koncentration og træfsikkerhed til at gå op i en højere enhed. Der har deltaget børn fra hele landet hver år, nogle år har antallet været oppe omkring 10.000. De seneste år har deltagerantallet ligget på omkring 5.000 elever (der kom et dyk omkring corona-årene). Det betyder at sammenlagt ca 250.000 børn har deltaget i Skole DM i skydning gennem tiden.
Eleverne får lov til at skyde med ægte rifler. Derfor er sikkerheden i top og al skydning bliver overvåget af uddannede instruktører.

DanmarkC TV bringer et længere nyhedsindslag på lørdag om DM i skoleskydning.