Home Læserdebat Læserdebat: Kom ud af busken og giv os de politiske svar
Læserdebat: Kom ud af busken og giv os de politiske svar

Læserdebat: Kom ud af busken og giv os de politiske svar

0

Af: Lars Olesen, byrådskandidat SF – Fredericia, Prinsessegade 62, 1. tv

Tragedien omkring Fredericia Teaters konkurs er til at få øje på i byen. Mange har mistet deres job og endnu flere går glip af billetter. Alle mister vi et kulturelt og synligt flagskib i Fredericia og mange virksomheder i Fredericia kommer til at lide under konkursen. 

Fredericia Teater tabte klart på udebane og Teaterchefen står til at få langt det meste af ansvaret. I sidste ende peger pilen dog også ganske kraftigt i retning af bestyrelsen for teatret. En bestyrelse der åbenlyst har begået store fejl. Der er rigtig mange kommunale kroner, der er gået til teatret, der har haft åbne linjer til kommunens økonomiudvalg, hvor de to politisk udpegede medlemmer Ole Steen Hansen og Pernelle Jensen også har haft sæde. En dobbeltrolle, som jeg stadig er nysgerrig på, hvordan man kan forvalte. 

Som politisk udvalgt til en bestyrelse med så stort et ansvar og så stor en betydning for kommunens økonomi og borgere, har man et ekstra ansvar for at være byens øjne og ører ind i organisationen. Et ekstra ansvar for at sørge for at formaliteterne bliver overholdt og bestyrelsen passer sin opgave og løfter sit ledelsesansvar. Et ansvar for at råbe op og være vagthund, når de kreative sjæle skal have fødderne tættere på jorden. Kort sagt et ansvar for at de mange millioner, som kommunen har sat ind i projektet bliver forvaltet på en hensigtsmæssig måde.  

Det er de ikke blevet af Fredericia Teater 

Tilbage står jeg så, som borger i Fredericia og som SF´er og har brug for politiske svar. Vi skal videre i Fredericia, men inden vi bevæger os i nærheden af, at gentænke teatret og skabe rammerne om et nyt, skal vi have klarhed over ,hvilken rolle politikerne i teatrets bestyrelse spillede og hvordan vi skal tænke konstruktionen på en anden måde, så vi sikrer langt bedre politisk kontrol og åbenhed omkring brug af kommunens midler. Vi har brug for at de to politisk udvalgte repræsentanter i Fredericia Teaters bestyrelse åbent fremlægger og står på mål for deres rolle i bestyrelsens beslutninger.

Derfor tillader jeg mig at stille fire simple spørgsmål til de to bestyrelsesmedlemmer Ole Steen Hansen(A) og Pernelle Jensen (V) og håber på de kommer ud af busken.

–       Hvorfor reagerede man ikke tydeligere i bestyrelsen på det katastrofalt negative resultat og forlangte et skærpet økonomisk tilsyn?

–       Hvorfor reagerer bestyrelsen ikke på at de økonomiske procedurer ikke bliver overholdt

–       Hvad er det for et signal man sender til kreditorer, til de fyrede medarbejdere, og til alle de fredericianere der så frem til at indløse billetter til teatret, når man svigter sit ansvar som en del af en bestyrelse?

–       Hvordan sikrer vi at fredericianerne fremover kan have tillid til, at der i en ny teaterbestyrelse, sidder politikere der tager en synligt ansvar for kontrollen med kommunens midler?