DanmarkC TV

Home FREDERICIA LÆSERDEBAT : Hvordan ser fremtidens kulturliv i Fredericia egentlig ud?
LÆSERDEBAT : Hvordan ser fremtidens kulturliv i Fredericia egentlig ud?

LÆSERDEBAT : Hvordan ser fremtidens kulturliv i Fredericia egentlig ud?

0

Af Kirsten Hassing Nielsen, byrådskandidat Det Konservative Folkeparti, KV21.

Lad det være sagt med det samme: Kultur er mere end teater. Og kultur er en særdeles vigtig mærkesag i et kommende kommunalvalg. Hvorfor? Fredericia Teater har givet os svaret. Det handler nemlig om at skabe oplevelser for borgerne af uvurderlig høj kvalitet, at øge brandingværdien og det gode image af byen og at skabe arbejdspladser i mangfoldighedens navn. Derfor er kulturlivet vigtigt.

Eventyret om Fredericia Teater har utvivlsomt tilført meget godt til kulturlivet i Fredericia, og det er helt naturligt at borgmesteren derfor efter teatrets konkurs så tydeligt markerer, at der hurtigt skal være et nyt teater i Fredericia. Det kan man da kun blive glad for, og så alligevel lidt bekymret. Den gode historie kan være vanskelig at genskabe, især fordi den har været båret af stærke og dygtige ildsjæle indenfor deres fag. Et nyt teater med samme niveau er da en lækker tanke, men jeg bliver alligevel i tvivl. For er det ikke tiden til samtidig at tænke nyt. Nyt om kulturlivet i det hele taget – og ikke mindst for at skabe et solidt økonomisk kulturprojekt fremadrettet. Det kan sagtens være noget i teater eller musicalretningen, men måske i nye former?

Min ambition er, at kulturlivet generelt skal være drevet i et samarbejde mellem arbejdsomme kreative ildsjæle, kommunen og private aktører, hvor der lægges en langsigtet strategi for et værdifuldt og professionelt kulturliv i Fredericia. Både indenfor og udenfor voldene, hvor interessante historiske bygninger benyttes i langt højere grad, og hvor kultur udfoldes på langt flere måder. Vi skal vise, at kultur netop ikke er modsætning til klimadagsordenen eller altid skal være den første genstand for manglende politisk fokus eller økonomisk prioritering. Et stærkt kulturliv er en nødvendighed.

Vi skal turde prioritere kultur langt mere og i bredere forstand og tro på, at det skaber en værdi for alle; børn, unge, ældre og udsatte borgere. Og som erfaringen har vist, så skal der selvfølgelig være styr på økonomien.

Kulturlivet i den brede forstand skal for alvor sættes på dagsordenen. For at vise dens berettigelse og for at vise det, som kultur kan; skabe fællesskab og oplevelser, godt image for byen og erhvervslivet samt indtægter med mange positive afledte effekter. Det forudsætter først og fremmest, at vi har egne visioner for at skabe nye kulturelle fyrtårn for Fredericia og reelt tænker nyt – sammen med borgerne og erhvervslivet. Jeg kan kun forestille mig, at det bliver godt.