DanmarkC TV

Home SAMFUND KYSTLIVREDERE STÅR KLAR PÅ ØSTERSTRAND FRA 23.JUNI
KYSTLIVREDERE STÅR KLAR PÅ ØSTERSTRAND FRA 23.JUNI

KYSTLIVREDERE STÅR KLAR PÅ ØSTERSTRAND FRA 23.JUNI

0

Den 23. juni tager kystlivredderne fra TrygFonden Kystlivredning hul på endnu en badesæson på strandene og havnebadende. Livredderne bemander tårnene hver dag fra kl. 11-19 frem til den 16. august.

Når sommerferien begynder, trækker kystlivredderne fra TrygFonden Kystlivredning som vanligt i de rød-gule uniformer for at sørge for badegæsternes sikkerhed på 35 strande og havnebade i hele landet. De er trænede til at klare alt fra alvorlige redningsaktioner til at oplyse badegæsterne om strøm, revlehuller og andre forhold, som det er godt at kende til, før man går i vandet. 

Forebyggelse er en vigtig del af livredderjobbet

Man ved aldrig helt, hvordan sommervejret arter sig i Danmark, så livredderne er forberedt på både hektiske solskinsdage og mindre travle gråvejrsdage.

– Vejret spiller naturligvis en rolle for travlheden på strandene, og ofte bruger livredderne tiden imellem de rigtig gode badedage til at træne deres færdigheder og snakke med folk på stranden. Den forebyggende snak er en lige så vigtig del af jobbet, som at træde til når der opstår alvorlige situationer i vandet. Livredderne oplever generelt, at badegæsterne opfører sig fornuftigt på strandene, men hvert år opstår der farlige situationer, hvor livredderne må i aktion. Sidste år gennemførte livredderne knap 50.000 indsatser, hvoraf de 16 vurderes til at involvere personer i livsfare. De resterende indsatser er primært forebyggende. Her råder livredderne eksempelvis folk til at lade badedyr blive på land i fralandsvind, eller de kontakter badende, der er for langt fra kysten, og beder dem komme tætte på land. Der er også mindre førstehjælpsindsatser, hvis badegæsterne bliver brændt af en brandmand eller skærer sig på en sten, siger René Højer, programchef, TrygFonden.

Vælg en strand med livreddere

Livreddere giver en ekstra tryghed, og derfor anbefaler TrygFonden Kystlivredning, at man altid vælger en strand, der er bemandet med livreddere.

– Der er mange smukke badestrande i Danmark, og nogle foretrækker øde steder, hvor man har stranden for sig selv. Men hvis man pludselig kommer i problemer i vandet, er der ingen til at hjælpe dig. Selvom man er en habil svømmer, kan man blive dårlig, eller strømmen kan overraske, så det sikreste er at bade steder, som er overvåget af livreddere, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat, TrygFonden Kystlivredning.

På strandene med livreddere fra TrygFonden Kystlivredning er området, hvor livredderne holder særligt øje, markeret med to rød-gule flag i strandkanten.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er på strandene hver dag kl. 11-19 indtil den 16. august. Havnebadene er åbne frem til den 30. september.