FREDERICIA

Kunstforeningen og LokalBolig bød på Hornsleth og kunstvurdering

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Der var kunst, vin og ost på dagsordenen, i kunstforeningens lokaler

Der var gjort klar med vin og et ostebord i Fredericia Kunstforenings udstillingslokaler i Kongensgade, da kunstforeningen i samarbejde med LokalBolig Fredericia og auktionshuset Lauritz i Vejle inviterede til en aften i selskab med kunstneren Kristian von Hornsleth. I øjeblikket kan Kristian von Hornsleths udstilling opleves i Fredericia, og et stort publikum fik torsdag aften en unik mulighed for at høre kunstneren selv fortælle om sine mange billeder, malerier og skulpturer. Det blev en underholdende fortælling, som affødte mange spørgsmål. 

LokalBolig Fredericias Daniel Benjamin Andersen og Anders Tønder Jespersen sammen med aftenens hovedperson Kristian von Hornsleth. (Foto: Thomas Kvist Christiansen.)

Kristian von Hornsleths farverige kunst var således rammen om aftenens anden del, som LokalBolig Fredericia og Lauritz stod for. Gæster til arrangementet var blevet inviteret til at medbringe kunstgenstande, som auktionshuset således ville vurdere en salgspris på. Mange havde taget imod invitationen og medbragte særlige malerier, som de gerne ville høre en vurdering på. Dette gav anledning til fortælling om forskellige danske malere og billedkunstnere – blandt andet blev et lille maleri af Johnny Madsen med havnestemning fra Italien vurderet og kommenteret.

(Foto: Thomas Kvist Christiansen)

Om ideen med at kombinere Hornsleth med en kunstvurdering forklarer Anders Tønder Jespersen fra LokalBolig Fredericia, at meget kunst jo på sin vis hænger sammen med boliger – ikke mindst malerier. Vi bruger jo malerier til at forskønne vores hjem med, og så er kunst jo også, ligesom boliger, spørgsmål om investering.

(Foto: Thomas Kvist Christiansen)

– Men overordnet set ønskede vi med arrangementet at bidrage til byens kulturliv. Selvom vi arbejder med køb og salg af fast ejendom, mener vi, at vi også sagtens kan være med til at skabe aktivitet i byen, og arrangementet i Fredericia Kunstforening var særdeles vellykket, det bliver ikke sidste gang, at vi involverer os i byens kulturliv, slår Anders Tønder Jespersen fast. 

(Foto: Thomas Kvist Christiansen)

Kristian von Hornsleths udstilling kan ses frem til og med søndag den 12. september i Fredericia Kunstforenings lokaler i Kongensgade 111.