Pressemeddelelse

KONSERVATIVE : ER DET ET TRIST FARVEL TIL DET BREDE SAMARBEJDE?

PRESSEMEDDELELSE

Et trist farvel til populært triatlonstævne i Fredericia og et farvel til det bredde samarbejde i Fredericia Byråd?

Det konservative folkeparti Fredericia er meget uforstående og ærgerlige over kultur og idrætsudvalget beslutning om et nej til de populære triatlonstævner. Fredericia er i vide omkredse kendt som en stor Triatlon-by, så hvorfor ikke afholde dem?

Vi ved på nuværende tidspunkt at beslutningen om ikke at afsende ansøgningen er truffet af Lars Ejby fra S og Christian Jørgensen fra V (formand og næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget) og formoder at Borgmesteren også har taget del i beslutningen. Vi ved at Dansk Folkeparti, Karsten Byrgesen og Enhedslisten ikke har kendt til sagen før den blev omtalt i Fredericia Dagblad. Vi ved at Anette Hyre-Jensen heller ikke kendte til sagen før Viceborgmester Susanne Eilersen kommenterede det i Fredericia dagblad. Anette Hyre-Jensen og Karsten Byrgesen sidder endda i Kultur- og Idrætsudvalget.

Borgmester Jacob Bjerregaard vil gerne et bredt samarbejde i Fredericia Byråd. Det hilser Det konservative Folkeparti i Fredericia velkommen. Dette samarbejde har her vist sig at være tilsidesat i denne sag.

”Det er trist først at opleve at byen går glip af et fantastisk arrangement og dernæst erfare at baggrunden for beslutningen sker på et meget uforståeligt grundlag, uden det bredde samarbejde. ”

Klaus Nielsen, formand for Fredericia Konservative vælgerforening

 

Vi kan nu spørge os selv: Hvad hvis det havde været et stort håndbold- eller fodbold-event? Havde udfaldet været det samme? Hvorfor har medlemmerne af Kultur- og Idrætsudvalget ikke været med i beslutningen? Hvorfor har gruppeformændene for byrådets partier ikke fået noget at vide? Telefon og e-mail er opfundet og alle kunne være underrettet og adspurgt på få minutter, så der er ingen gyldig tidsmæssig undskyldning.

”Jeg finder det svært at se at Borgmesteren kan have en udvalgsformand, der er illoyal overfor Borgmesterens brede samarbejde siddende som formand for et udvalg. Borgmesteren må derfor tage afstand fra udvalgsformandens illoyalitet og finde en ny formand for Kultur- og Idrætsudvalget. ”

Søren Grøn Stampe, bestyrelsesmedlem i Fredericia Konservative Vælgerforening