Home Læserdebat Kender socialforvaltningen loven og økonomien?
Kender socialforvaltningen loven og økonomien?

Kender socialforvaltningen loven og økonomien?

0

Af Jens Jørn Pedersen

Når man læser sagsagter fra socialforvaltningen i Fredericia Kommune og sammenligner dem med lovgivningen og håndbøger for eksempelvis familieafdelingen, så passer det så vidt det læses ikke sammen.
Så stiller spørgsmålet sig selv: kender Fredericia Kommunes socialforvaltning lovgivningen på deres område?
Det næste, man kan stille sig spørgsmål om, er, om de ansatte kender til god opførsel overfor kommunens borgere?
Det værste spørgsmål er, om kommunalbestyrelsen overhovedet kærer sig om lovgivningen? Man kan godt få indtryk af, at man genererer sine egne love i Fredericia Kommune.
Man kan samtidig få indtryk af, at man ansætter tilfældige mennesker i den kommunale administration. Hvor kommer denne ligegyldighed fra? Er det socialdemokratiet i Fredericia, der dikterer, at tilhørsforhold er vigtigere end kvalifikationer?
Det kan se ud, som om den kommunale ledelse og administration hele tiden skal have hjælp af eksterne rådgivere, eksperter og specialister til at undersøge, hvorledes tingene fungerer. I stedet for at kunne det de forskellige har lovet, så ”køber” de assistance udefra i dyre domme. Og det er ikke småpenge vi taler om. Det er millioner Det gælder også kommunalbestyrelsen, der nu anvender mio. på advokathjælp.
”Hvem skal nu betale, hvem har råd til det?” Ja, du har ret, det skal vi skattebetalere, og værre endnu, så kommer de sociale klienter, ældre og skolerne til at betale. Det sker når de folkevalgte og de kommunalt ansatte ikke kan det, de har sagt ja til.