Læserdebat

Kædedansen om guldkalven

Læserdebat af: Poul Rand, lokalformand for Liberal Alliance i Fredericia

Det er altid spændende at se, hvordan politiske partier vælger deres borgmesterkandidater, til nu har flere borgerlige partier endda i god tid udråbt deres borgmesterkandidat eller de har udråbt sig selv?

I Liberal Alliance har vi ingen selvpromoverende kandidater. Når tid kommer, vælges et hold også over flere omgange. Som organisatorisk og politisk formand forventer Jeg at spidskandidaten stiller sig til rådighed for de løsninger der er bedst for Fredericia og partiet.

Byens for nuværende største parti socialdemokratiet er også på udkig efter ny spidskandidat.
Socialdemokraterne i Fredericia skal træffe en vigtig beslutning. Skal de vælge den fremtid der er bedste for Fredericia med yngre holdbare og visionære kræfter eller mere af det samme med overmodne byrødder der lige skal have lidt retræte før pensionen træder ind.

Kort sagt er det et valg om socialdemokraterne begrænser sig af de pensions modne politikere, der måske ønsker en sidste tur på den politiske scene eller et positivt skridt for byen, med kandidater der kan åbne op for nye ideer og frisk energi, samt samarbejde konstruktivt bredt med de borgerlige kræfter der vælges.

Når man ser på det fra et politisk perspektiv, er det vigtigt at have en blanding af erfarne politikere og nye ansigter, der kan bringe forskellige perspektiver og idéer til bordet, til Fredericia bedste. Dette vil gavne byen og dens borgere på lang sigt. Det er vigtigt, at politikere arbejder sammen for at løse byens udfordringer og forbedre livskvaliteten for alle. Dette kan lykkes hvis gamle politiske fejder begraves og nye øjne kommer til.

En vinder strategi for Fredericia er, at byen kan se en lysere fremtid i møde hvis ledelsen i partierne kan og vil samarbejde tværpolitisk.

Ingen borgmestre kan gøre arbejdet alene. Uden opbakning fra baglandet kan det være svært at opnå politisk enighed og få vedtaget vigtige politikker. Et bagland kan tilbyde de ressourcer og den ekspertrådgivning og politisk erfaring, der er afgørende for at drive en by effektiv også på tværs af partiskel. Ideologier bør vige for realiteter.

Politik er som musik – det handler om at finde den rigtige melodi, der kan appellere til alle borgere.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv