Home SAMFUND Justitsminister modtager brev fra Bjerregaard
Justitsminister modtager brev fra Bjerregaard

Justitsminister modtager brev fra Bjerregaard

0

Fredericia venter forgæves på justitsministeren 

Både Fredericia Kommune og private investorer venter forgæves på, at justitsminister Søren Pind og Rigspolitiet får beslutningsprocessen om en ny politiskole i gang. Nu opfordrer borgmesteren og formanden for Uddannelsesudvalget ministeren til at træde i karakter.

Borgmester Jacob Bjerregaard og formand for Uddannelsesudvalget Pernelle Jensen har i et fælles brev til justitsminister Søren Pind netop opfordret ham til at skride til handling, og løse den uholdbare situation de danske kommuner står i, med den uafklarede placering af en ny politiskole i Vestdanmark.

Vi sendte vores første bud i oktober 2015, hvor vi pegede på Bülows Kaserne og nybyggeri på FredericiaC. Efter vi fik afslag på baggrund af nogle kriterier vi ikke kendte, sendte vi vores næste bud i juni 2016 med 9 nye bud på byggegrunde til en placering af en ny politiskole. Dengang sagde ministeren, at der ville blive truffet en beslutning efter sommerferien, og det er ikke sket. Vi er enige om, at det er på tide at minde ministeren om, at sommerferien er forbi, og der skal ske handling nu. Man kan ikke være det bekendt overfor de mange kommuner, der har brugt mange ressourcer på at byde ind med seriøse forslag,” udtaler fmd. for Uddannelsesudvalget Pernelle Jensen.

Da Bülows Kaserne blev afvist i juni måned, blev sløret løftet for, at Fredericia stadig er i spil til en nybygget politiskole. Samtidig udtrykte justitsminister Søren Pind, at nybyggeri burde undersøges nærmere, da det kunne være en god løsning for politiet, men der er ikke offentliggjort nogen slutdato for undersøgelsen af nybyggeri.  Fredericia Kommune rykkede så sent som i starten af september Rigspolitiet for et svar på, hvad man kan forvente fremadrettet uden at få svar på det.

Det er frustrerende, at der ikke snart falder en afgørelse. Vi har gjort alt, hvad vi er blevet bedt om, og vi har brugt mange ressourcer på at få politiskolen til Fredericia. Men der sker ingenting, selvom alle kan se, at politiet er voldsomt pressede og mangler nye uddannede politifolk. Jeg appellerer på det kraftigste til regeringen om at få truffet en afgørelse, og jeg mener selvfølgelig, at Fredericia er det oplagte valg,” udtaler borgmester Jacob Bjerregaard.