Læserdebat

Jonas Straarup Christensen: En giftig forfriskning

Læserdebat af: Jonas Straarup Christensen, Byrådskandidat for SF i Fredericia. Erritsø Engvej 10

Nyder du ofte et friskt, køligt glas vand direkte fra hanen?

Måske kan det blive sværere i fremtiden. 

I Danmark er vi stolte af vores unikke, rene grundvand. I rigtigt mange lande er vand fra hanen ikke noget man drikker, kun noget man skyller med.

Men vores lille vidunderhistorie om det krystalklare grundvand, som på mange parametre er renere og bedre end ”kildevand” på flaske, er truet.

For nylig præsenterede Danmarks Naturfredningsforening en opsigtsvækkende rapport, hvor halvdelen af de danske drikkevandsboringer, viser sig at indeholde rester af sprøjtegifte. 

I Fredericia indeholder 38 % af de drikkevandsboringer der forsyner kommunen, sprøjtegift. Heldigvis er ingen endnu over grænseværdien, så vandet må stadig sendes ud i hanerne. Men der er gift i. Og måske er det kun et spørgsmål om tid, før grænsen overskrides.

I SF Fredericia vil vi kræve at kommunen gør hvad den kan for at afbøde dette alvorlige problem mod vores unikke drikkevand. Meget skal bestemmes nationalt, men kommunen kunne f.eks forbyde sprøjtegifte på offentlige arealer og arbejde mere helhjertet med at skabe mere vild natur. Opkøb af jord i nærheden af vandboringer kan også komme på tale.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv