Kort Nyt

“Jeg melder mig også ud”: Bare rolig, det kommer ikke til at koste penge at bruge Facebook fra på mandag

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Falske opslag florerer på sociale medier – men det er falske opslag, skriver mediet TjekDet.dk i dag.

“Jeg melder mig også ud!” Sådan starter mange facebookopslag, hvor danske brugere frygter, at Facebook fra mandag vil koste dem ca. 35 kroner om måneden. Opslagene hævder også, at hvis man ikke deler dem, kan Meta, selskabet bag Facebook, bruge ens billeder og data.

Men ifølge Martin Ruby, politisk chef for Meta i Norden, er dette ikke sandt. “Det er et helt forkert opslag, og opslaget ser generelt ud som noget fusk. Det skal man ikke hoppe på,” udtaler han.

Oversættelsesfejl og misvisende informationer
Flere sproglige fejl i opslagene antyder, at de kan være oversat fra engelsk. For eksempel bruges ordet “oplader” fejlagtigt i stedet for “opkræve”. Desuden nævnes “Channel 4 News” som kilde, hvilket virker malplaceret i en dansk kontekst.

Gammel hoax genopstår
Dette er ikke første gang, at lignende opslag deles på Facebook. Tidligere versioner har også cirkuleret, hvor brugere blev opfordret til at dele tekster for at beskytte deres data. Men som Martin Bruun Houmølle, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, pointerer: “Det er bare en pseudo-tekst og en gimmick.”